Organizatoriai nesitiki 2020-ųjų Kanų kino festivalio surengti „originaliu pavidalu“

2020 metų Kanų kino festivalį būtų sunku surengti originaliu formatu dėl koronaviruso pandemijos, antradienį nurodė organizatoriai ir pridūrė, kad ieškoma naujų galimybių.

 Kanų kino festivalyje.<br> Scanpix nuotr.
 Kanų kino festivalyje.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2020, 9:10 PM

Jau anksčiau buvo priimtas sprendimas šių metų Kanų festivalį, tradiciškai vykstantį gegužės viduryje, atidėti iki birželio pabaigos ir liepos pradžios.

Vis tik organizatoriai pripažino, kad „tokios galimybės nebėra“, Prancūzijos prezidentui Emmanueliui Macronui (Emaniueliui Makronui) paskelbus, kad kultūros festivaliai šalyje neturėtų būti rengiami mažiausiai iki liepos vidurio.

„Akivaizdžiai sunku manyti, kad Kanų festivalis šiais metais galėtų būti surengtas originaliu pavidalu“, – sakoma organizatorių pranešime. Jie pridūrė svarstantys „visus atsarginius variantus“, kad 2020-ųjų festivalis įvyktų „vienokiu ar kitokiu būdu“.

Koronavirusinės infekcijos COVID-19 epidemija sujaukė įtemptą Prancūzijos pavasario ir vasaros kultūros renginių kalendorių. Pirmadienį vakare organizatoriai buvo priversti atšaukti prestižiškiausią pasaulyje teatro festivalį Avinjono mieste, turėjusį prasidėti liepos pradžioje.

Vis dėlto Kanų festivalio administracija iki šiol vengė paskelbti, kad šių metų renginys apskritai atšaukiamas.

E. Macronas pirmadienį kreipdamasis į tautą sakė, kad nuo gegužės 11-osios šalyje bus galima pradėti švelninti dėl viruso protrūkio šalyje įvestas karantino priemones, bet dideli festivaliai negalėtų būti rengiami anksčiau kaip liepos viduryje, o kino ir dramos teatrai kol kas privalo likti uždaryti.

Po prezidento kalbos Kanų festivalio organizatoriai nurodė: „Pripažįstame, kad atidėjimas... iš pradžių planuotas birželio pabaigai ir liepos pradžiai, dabar nebėra prieinama galimybė“.

Anot jų, jau pradėtos diskusijos su kino pramonės atstovais, kokiu pavidalu būtų galima surengti 2020-ųjų festivalį.

„Kiekvienas žino, koks didelis netikrumas tebeviešpatauja, kalbant apie tarptautinę sveikatos padėtį, – pažymėjo organizatoriai. – Tikimės, kad galėsime greitai pranešti, kokius pavidalus įgis 2020-ųjų Kanai.“

Planuota, kad festivalis šią savaitę paskelbs savo dalyvių sąrašą. Prognozuota, kad žiuri pirmininku taps režisierius Spike'as Lee (Spaikas Li). Jis būtų pirmasis šias pareigas gavęs afroamerikiečių kilmės asmuo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.