Archyvų skaityklose galima lankytis ne ilgiau nei valandą

Siekiant užtikrinti saugų archyvų darbą karantino metu, lankytojų buvimo laikas archyvų skaityklose apribotas iki vienos valandos, pranešė Kultūros ministerija.

 Archyvai atvers duris.<br> LKM nuotr.
 Archyvai atvers duris.<br> LKM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2020, 4:20 PM, atnaujinta Apr 30, 2020, 4:26 PM

Primename, kad tęsiant karantino švelninimą, nuo pirmadienio buvo leista atsidaryti bibliotekoms, muziejams ir archyvams, jeigu jie užtikrins reikalavimus infekcijos plitimo prevencijai. Lankytojams šiose kultūros įstaigose turi būti užtikrinta galimybė saugiai įsigyti bilietus, primenama apie tinkamą rankų higieną ir dezinfekciją.

Taip pat turi būti užtikrinta, kad tarp lankytojų ir lankytojų grupių būtų ne mažesni nei 2 metrų atstumai, o vienam lankytojui skirtas ne mažesnis nei 10 kvadratinių metrų plotas.

Taip pat į muziejus, bibliotekas ir archyvus turėtų būti įleidžiami tik apsaugines veido kaukes dėvintys lankytojai, atvykę ne didesnėmis nei dviejų asmenų grupėmis, išskyrus šeimas.

Perduodant daiktus, pavyzdžiui, knygas ar dokumentus, turi būti vengiama tiesioginio kontakto – jie turėtų būti paliekami ant stalo ar lentynose. Bibliotekose neturėtų būti leidžiama naudotis kompiuteriais ar internetu, išduoti periodinių leidinių ar imti knygas iš atvirų fondų.

Šie reikalavimai nustatyti valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimu.

Lankytojai valstybės archyvų skaityklose priimami jau nuo balandžio 27 d. Informaciją apie archyvų darbą karantino metu lankytojai gali rasti valstybės archyvų internetinėse svetainėse ar susisiekę telefonu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.