„Muzika ant vandens“ – Lietuvos kariuomenės orkestras koncertuos Neries upėje

„Muzika ant vandens“ – tai prieš trejus metus pradėtas organizuoti renginys, nuo pirmųjų akordų pamiltas vilniečių ir sostinės svečių bei įsitvirtinęs Kristupo vasaros festivalio programoje. Tradiciniu tampantis koncertas Neries krantinėse šiemet vyks rugpjūčio 28 dieną. Laive „Ryga“ pasirodys Lietuvos kariuomenės orkestras, vadovaujamas Egidijaus Ališausko ir charizmatiškasis bosas Liudas Mikalauskas.

„Muzika ant vandens“ .<br> Organizatorių nuotr.
„Muzika ant vandens“ .<br> Organizatorių nuotr.
„Muzika ant vandens“ .<br> Organizatorių nuotr.
„Muzika ant vandens“ .<br> Organizatorių nuotr.
„Muzika ant vandens“ .<br> Organizatorių nuotr.
„Muzika ant vandens“ .<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 27, 2020, 10:17 AM, atnaujinta Aug 27, 2020, 10:59 AM

„Šiais metais prie Lietuvos kariuomenės orkestro prisijungs Liudas Mikalauskas. Manau, kad būtent šis solistas ne tik dėl savo puikaus balso, bet ir dėl patriotiškumo, kuris atsiskleidžia greta koncertinės veiklos vykdomose visuomeninėse iniciatyvose, tiesiog idealus šiemetinei koncepcijai. Koncertą skiriame Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui, tad atlikėjai patys savaime tampa laisvės simboliu“, – sakė „Kristupo vasaros festivalio“ meno vadovė Jurgita Murauskienė.

1991 m. įkurto Lietuvos kariuomenės orkestro kapelmeisteris ir dirigentas E. Ališauskas žadėjo, jog lankytojų laukia nepaprastas vakaras, pripildytas vienybei įkvepiančios muzikos. Kolektyvas, kurį sudaro 60 profesionalių muzikų dalyvauja aukščiausio lygio valstybės svečių sutikimo ceremonijose, iškilminguose valstybiniuose renginiuose, koncertuoja karinės muzikos festivaliuose Vokietijoje, Belgijoje, Lenkijoje, Nyderlanduose, Danijoje, Prancūzijoje, Estijoje, Švedijoje, Čekijoje. Orkestro atliekami kūriniai skamba ir solinių koncertų metu, o įrašai – per Lietuvos radiją ir televiziją.

Pasak, J. Murauskienės, atlikėjų entuziazmas ir užsidegimas Neries krantinėse susirinkusių klausytojų širdis pripildyti pačių geriausių emocijų, abejonių nekelia. O štai, ar laivui pavyks pajudėti iš prieplaukos kaip buvo planuota, dar vis nežinia. 

„Dėl hidrologinės sausros, Neryje vandens lygis itin žemas. Kai kuriose vietose ją galima tiesiog perbristi. Nors artimiausios prognozės rodo lietų, nesu tikra kiek tai gelbės. Blogiausiu atveju, laivas liks prieplaukoje prie Karaliaus Mindaugo tilto, bet koncertas vis tiek vyks“, – užtikrino J. Murauskienė.

Renginyje pirmą kartą dalyvaus Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnyba, kurios atstovai supažindins su kariuomenėje naudojama ginkluote, o kariai atsakys į visus dominančius klausimus. Palapinė, atvira kiekvienam smalsaujančiam, lauks Žvejų g. pusėje (netoli skulptūros „Krantinės arka“).

„Muzika ant vandens“, nešanti bendrystės ir atkurtos laisvės žinią, rugpjūčio 28 d. , penktadienį, 19 val. Neries krantinėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.