Kino operatoriaus Rimvydo Leipaus 60-mečiui rengiama jo kūrybos retrospektyva

Kino operatoriaus Rimvydo Leipaus kūrybos retrospektyva 60-ojo jubiliejaus proga rugsėjo 23 – 27 d. kino centro „Garsas“ organizuojamas renginys, skirtas pristatyti vieno žinomiausio Lietuvoje kino operatoriaus kūrybą.

 R.Leipus.<br> V.Balkūno nuotr.
 R.Leipus.<br> V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2020, 9:54 AM, atnaujinta Sep 22, 2020, 9:55 AM

Operatorius Rimvydas Leipus nufilmavo dokumentinių, vaidybinių filmų, daugelis iš jų rodyti Berlyno, Kanų, Venecijos kino festivaliuose.

Rugsėjo 23 d. 18:00 val. kino centre „Garsas“ vyks retrospektyvos atidarymas su filmu „Namas su bokšteliu“ (Ukraina), kuriame dalyvaus operatorius Rimvydas Leipus ir kinotyrininkė Neringa Kažukauskaitė.

Beje, už geriausią kino operatoriaus darbą rež. Eva Neymann filme „Namas su bokšteliu“ (operatorius Rimvydas Leipus) 2012 m. laimėjo Tarptautinio Talino kino festivalio „Black night“ apdovanojimą bei 2013 m. filmas buvo nominuotas ir „Golden Camera 3000“ apdovanojimui Manaki Brothers tarptautiniame kino operatorių meno festivalyje.

Rugsėjo 25 d. tęsiasi operatoriaus Rimvydo Leipaus kino retrospektyva ir 19:00 val. kino centre „Garsas“ didžiojoje salėje bus galima išvysti filmą „Namai“ (rež. Šarūnas Bartas), kuris bus rodomas iš 35 mm kino juostos. Už kino operatoriaus darbą šiame filme R. Leipus 1997 m. buvo nominuotas „Golden Grog“ apdovanojimui tarptautiniame kino operatorių meno festivalyje Camerimage – 97 (Lenkija).

Rugsėjo 27 d. – retrospektyvos uždarymas, kurios metu 16:00 val. bus galima išvysti vieną naujausių operatoriaus R. Leipaus darbų – filmą „El padre medico: lietuvis Amazonės džiunglėse“ (rež. Vytautas Puidokas). Dokumentinio filmo kūrėjai leidžiasi į Brazilijos džiunglių gilumą vedini didingo Aleksandro Ferdinando Bendoraičio (1919-1998) asmenybės mito.

Jis byloja apie kilnų gydytoją, pasišventusį misionierių, Antrojo pasaulinio karo pabėgėlį iš Lietuvos, savo rankomis sukūrusį plaukiojančių ligoninių tinklą, teikusį pagalbą tūkstančiams Amazonės baseine gyvenančių žmonių ir įkūrusį dvi veikiančias ligonine. „El parde medico: lietuvis Amazonės džiunglėse“ – filmas, kuris leis pasvarstyti apie tai, kaip mus mato kiti ir kaip matome save patys.

Kino centras „Garsas“ kviečia visus kino mylėtojus kartu paminėti operatoriaus Rimvydo Leipaus 60-metį, peržiūrint ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje išgarsėjusius bei apdovanotus filmus. Bilieto kaina – 2 eur, abonementas į visus 3 filmus – 5 eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.