Tarp G. Petkevičaitės-Bitės medalio laureatų – „Lietuvos ryto“ autorius M. Laurinkus

Vakar Juozo Balčikonio gimnazijoje įteikti Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliai „Tarnaukite Lietuvai“. Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ir Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas apdovanojo 12 nusipelniusių laureatų, savo darbais ir visuomenine veikla liudijančių Gabrielės Petkevičaitės-Bitės idealus, žengiančių jos pramintu keliu.

Medalis įsteigtas 2011 m. pagerbiant iškilią Gabrielės Petkevičaitės-Bitės asmenybę.<br> Organizatorių nuotr.
Medalis įsteigtas 2011 m. pagerbiant iškilią Gabrielės Petkevičaitės-Bitės asmenybę.<br> Organizatorių nuotr.
M.Laurinkus (pirmas iš dešinės) apdovanotas už parlamentarizmo tradicijų puoselėjimą, pilietiškumo ir demokratijos skatinimą. <br> Organizatorių nuotr.
M.Laurinkus (pirmas iš dešinės) apdovanotas už parlamentarizmo tradicijų puoselėjimą, pilietiškumo ir demokratijos skatinimą. <br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 6, 2020, 11:44 AM

Už visuomeniškai aktualią publicistiką, ugdančią tautiškumą ir dvasines vertybes, pagerbta rašytoja, žurnalistė Liuda Jonušienė ir visuomenininkas Steponas Albertas Kubeckas. Kiti šios nominacijos laureatai – rašytojas Andrius Jakučiūnas ir visuomenės veikėja Ona Voverienė.

Už filantropinę veiklą, ypač jaunų žmonių saviraiškos skatinimą ir rėmimą apdovanotas Kazickų šeimos fondas, poetas Viktoras Rudžianskas, visuomenininkai Laima ir Jonas Šalčiai, režisierė Vaida Vadoklytė.

Už parlamentarizmo tradicijų puoselėjimą, pilietiškumo ir demokratijos skatinimą – Rugilė Grendaitė, signataras Mečys Laurinkus, advokatas Ignas Meškauskas, mokytoja Audronė Pileckienė.

Už savanorystės kultūros sklaidą – poetė Erika Drungytė, esperantininkas Povilas Jegorovas, visuomenininkai Dalė Poškienė ir Antanas Rašinskas.

2020 m. G. Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliui „Tarnaukite Lietuvai“ gauti buvo pateikti 34 kandidatai.

Apdovanojimas medaliu įsteigtas 2011 m. pagerbiant iškilią Gabrielės Petkevičaitės-Bitės asmenybę ir skiriamas siekiant skatinti Lietuvos visuomenę dirbti valstybės labui ir jos gerovei, reikšti ir įgyvendinti pozityvias idėjas, puoselėjančias visuomenės pilietiškumą, tautiškumą ir kultūrą.

Apdovanojimo medaliu skyrimo kriterijus nustato ir apdovanojamą medaliu asmenį išrenka Seimo valdybos sudaryta Gabrielės Petkevičaitės-Bitės medalio „Tarnaukite Lietuvai“ kandidatų vertinimo komisija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.