Kauniečių Kalėdos pavirs saldžia ir kvapnia pasaka

Kaunas jau ruošiasi Kalėdoms. Šįmet Rotušės aikštė taps saldžia kalėdine pasaka, čia tradiciškai įsikurs šventinis Kalėdų miestelis. Švytinčią tarsi cukrinę eglę įžiebti planuojama lapkričio 28 dieną.

 J.Šmidtienė.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 J.Šmidtienė.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Miesto puošėjai dar nenori atskleisti visų kortų, šiek tiek vietos palieka ikišventinei intrigai, tačiau žadama, jog naujoji eglė smarkiai skirsis nuo pernykštės.
Miesto puošėjai dar nenori atskleisti visų kortų, šiek tiek vietos palieka ikišventinei intrigai, tačiau žadama, jog naujoji eglė smarkiai skirsis nuo pernykštės.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 7, 2020, 8:04 PM, atnaujinta Nov 25, 2020, 10:26 AM

Kauno Kalėdų eglės puošmenų kūrimo darbai pradėti dar praėjusią vasarą, o šiuo metu jie įgavo pagreitį.

Miesto puošėjai dar nenori atskleisti visų kortų, šiek tiek vietos palieka ikišventinei intrigai, tačiau žadama, jog naujoji eglė smarkiai skirsis nuo pernykštės.

Ji atrodys tarsi cukrinė, bus papuošta stilizuotais morengais, zefyrais, saldainiais, cukraus vata ir kitokiais saldžiais skanėstais. Dekoracijos derės su viso Kalėdų miestelio puošyba.

Prieš Kalėdas pasipuoš ir kitos miesto erdvės. Kai kuriose pagrindinėse miesto gatvėse jau pradėti puošti šviestuvai.

Ypač daug šviesų ir puošmenų turėtų atsirasti rekonstruotoje Laisvės alėjoje.

Žada stebinti nauja idėja

„Ne paslaptis, kad gražiausių Kauno kalėdinių eglių autorė menininkė Jolanta Šmidtienė per daugelį metų kartelę yra užkėlusi itin aukštai, todėl Kaunas jaučia didelę atsakomybę renkantis ir šių metų idėją bei jos įgyvendinimą.

Šiuo metu baigiami derinti žiemos švenčių akcentai.

Siekiame, kad tai ir vėl nustebintų ir džiugintų kauniečius ir miesto svečius“, – kalbėjo Kauno miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjos pavaduotoja Nomeda Prevelienė.

Pagrindinę Kalėdų eglę dvyliktus metus puošianti J.Šmidtienė taip pat viliasi, jog šiųmetė Kauno žaliaskarė vėl pretenduos tapti įspūdingiausia Lietuvos Kalėdų egle.

Eglių puošybos idėjomis stebinanti kūrėja netrukus rengiasi pristatyti eglę, kuri bus ryškus kontrastas pernykštei.

Puošmenų norėsis ragauti

Šiųmetė eglė bus papuošta stilizuotais morengais, zefyrais, saldainiais, cukraus vata ir kitokiais saldžiais skanėstais. Nebus apsieita be cukrinių avinėlių, kitų figūrų. Dekoracijos derės su viso Kalėdų miestelio puošyba.

„Kalėdos daugeliui – svajingos, jaukios, baltos ir saldžios šventės. Todėl išvysite cukrinę eglę, kuri vaikams taps saldžios pasakos dalimi, o vyresnius kauniečius nukels į vaikystę“, – kalbėjo J.Šmidtienė.

Žiūrint į saldžios eglės papuošalus jų net norėsis paragauti, nes kai kurie pagaminti iš tikro cukraus. Be to, šių metų kalėdinė pasaka turėtų būti labai kvapi.

Menininkė minėjo, jog lengvus papuošalus ji gamina iš ekologiškos medžiagos – izolono. J.Šmidtienė savo darbuose šią medžiagą yra naudojusi ir anksčiau, tačiau mažesniais kiekiais.

Sušvis ir Laisvės alėja

Kalėdų nuotaika bus jaučiama ir kitose miesto erdvėse. Visas miestas bus puošiamas jau turimomis dekoracijomis, įsigytomis nuo 2017 metų, puošimo darbus atliks savivaldybės įmonė „Kauno gatvių apšvietimas“.

Šią savaitę darbininkai šventines puošmenas kabino ant Parodos ir kitų gatvių šviestuvų.

„Planuojama atnaujinti ir rekonstruotos Laisvės alėjos papuošimą, lemputėmis puošti medžius – ant medžių nusileis daug mažų švieselių, kad naujai atgimusi pagrindinė miesto arterija būtų šviesi ir šventiška. Prie Kauno miesto savivaldybės esančiose klombose vėl sužaliuos apie 80 mažų eglučių“, – sakė N.Prevelienė.

Mero patarėjo Simono Kairio teigimu, savivaldybė šiuo metu ne tik derina žiemos švenčių akcentus, bet ir yra pasirengusi reaguoti į situaciją dėl koronaviruso pandemijos.

„Esame pasirengę tinkamai reaguoti į padėtį šalyje ir priimti sprendimus. Sieksime, kad pandemija nepavogtų Kalėdų nei iš Kauno, nei iš kauniečių. Jokios negandos negali užgožti ar sumenkinti šventinės nuotaikos miestui ir jo žmonėms“, – sakė S.Kairys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.