„Auksinė avietė 2021“: kas varžysis dėl abejotinos premijos?

Auksinės avietės apdovanojimai už prasčiausius filmus ir vaidmenis 2021 metais Holivude bus teikiami jau 40 kartą – pirmą kartą premija už abejotinus kino laimėjimus buvo įteikta 1981-ųjų kovą.

R.Downey jaunesnysis filme „Daktaras Dolitlis“.
R.Downey jaunesnysis filme „Daktaras Dolitlis“.
H.Fordas filme „Protėvių šauksmas“.
H.Fordas filme „Protėvių šauksmas“.
A.Schwarzeneggeris filme „Juodojo drakono pėdsakais“.
A.Schwarzeneggeris filme „Juodojo drakono pėdsakais“.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-03-13 15:01

Nors 2020-aisiais dėl objektyvių priežasčių tiek gerų, tiek prastų filmų ekranuose pasirodė nedaug, Auksinės avietės teikėjams nebuvo sunku išrinkti tuos, kurie verti nevykėlių etiketės.

Jubiliejiniais „Avietės“ metais labiausiai „pasisekė“ filmui „Daktaras Dolitlis“ („Dolittle“). Šis maginės fantastikos žanro filmas gavo šešias nominacijas, tarp jų – prestižiškiausiose kategorijose: Blogiausio filmo, Blogiausio aktoriaus, Blogiausio režisieriaus.

Istorija apie daktarą Dolitlį, mokantį kalbėti su gyvūnais ir išvykstantį ieškoti vaisto, kuris padėtų išgelbėti karalienės gyvybę, išties nenusisekė, nors į ją buvo sukišta 175 mln. dolerių. Filmo rodymas kino teatruose patyrė gėdingą nesėkmę, kritikai, švelniai tariant, irgi nebuvo sužavėti. 

Robertas Downey jaunesnysis, filme vaidinęs pagrindinį vaidmenį, nominuotas ne tik blogiausio aktoriaus vardui – jis pateko ir į Blogiausio ekrano dueto nominaciją. Ir šiuo atveju premijos autoriai šaiposi ne iš kurio nors Geležinio žmogaus partnerio, o iš jo... kalbos.

Mat pagal siužetą daktaras Džonas Dolitlis – valas, ir amerikiečiui R.Downey teko imituoti specifinį Velso gyventojų akcentą. Visiškai nepavyko, todėl duetinėje nominacijoje aktorius taip pristatytas: „R.Downey jaunesnysis ir jo visiškai neįtikinamas vališkas akcentas.“

Beje, toje pačioje kategorijoje nominuotas ir legendinis Harrisonas Fordas – jis įsipainiojo į Auksines avietės dėl filmo „Protėvių šauksmas“ („The Call of the Wild“), kuriame jo herojus keliauja po Šiaurės Ameriką su šunimi.  Šuo nupieštas kompiuteriu, o rezultatą atspindi tai, kaip H.Fordas apibūdintas duetų nominacijoje: „H.Fordas ir jo akivaizdžiai dirbtinis kompiuterinis šuo.“

Iš kitų žvaigždėtų pretendentų į Auksinę avietę verta paminėti Bruce‘ą  Willisą, kuris jau pamiršo, kada pastarąjįį kartą vaidino solidžiame didelio biudžeto filme. Kietas riešutėlis nominuotas Blogiausio antraplanio aktoriaus kategorijoje iškart už tris „šedevrus“: „Svarbus taikinys“ („Hard Kill“) , „Išgyventi iki ryto“ („Survive the Night“) ir „Pažeidimas“ („Breach“).

Visos trys juostos – primityvūs mažo biudžeto veiksmo filmai, už kuriuos 65 metų Bruce‘ui turėtų būti atvirai gėda.

Toje pačioje nominacijoje figūruoja ir dar vienas gerbiamas veteranas – Arnoldas Schwarzeneggeris. Jis „pagerbtas“ už Nikolajaus Gogolio kūrinių įkvėptą rusų ir kinų filmą „Juodojo drakono pėdsakais“ („Viy 2: Journey to China“), kurį režisavo Olegas Stepčenka. Rusų kino kritikai šmaikštauja: „Jei Arnoldas gaus prizą, turėsime kuo didžiuotis.“

Tarp aktorinių nominacijų paminėtos tokios žvaigždės kaip Adamas Sandleris  – už filmą „Hubie Helovinas“ („Hubie Halloween“), Kate Hudson – už filmą „Muzika“ („Music“), Shia LaBeoufas – „Mokesčių surinkėjas“ („The Tax Collector“).

„Auksinės avietės 2021“ premijos laureatai bus paskelbti balandžio 24-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.