Venecijos kino festivalyje bus apdovanotas italų aktorius ir režisierius Roberto Benigni

Italų režisierius, aktorius ir „Oskaro“ laureatas Roberto Benigni šių metų Venecijos kino festivalyje bus apdovanotas „Auksiniu liūtu“ už gyvenimo kūrybą. Tai ketvirtadienį pranešė festivalio organizatoriai. 78-asis Venecijos kino festivalis vyks rugsėjo 1-11 dienomis.

Roberto Benigni juostoje „Gyvenimas yra gražus“.<br> Filmo kadras.
Roberto Benigni juostoje „Gyvenimas yra gražus“.<br> Filmo kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Strimaitytė, AFP-ELTA

Apr 15, 2021, 6:03 PM, atnaujinta Apr 15, 2021, 6:15 PM

68 metų R. Benigni yra viena mėgstamiausių Italijos kino žvaigždžių. Jis režisavo devynis filmus ir dar dešimtyse sukūrė vaidmenis. Jo tragikomedija apie holokaustą „Gyvenimas yra gražus“ 1999 metais laimėjo tris „Oskarus“. R. Benigni buvo apdovanotas kaip geriausias pagrindinis aktorius.

Pastaruoju metu jis išgarsėjo viešais Dantės „Dieviškosios komedijos“ skaitymais. Italija šiais metais mini 700-ąsias savo poeto mirties metines.

Festivalio direktorius Alberto Barbera gyrė R. Benigni „aistringą linksmumą, kuris yra bene būdingiausias jo kūrybos bruožas“.

R. Benigni teigė esąs nudžiugęs dėl apdovanojimo. „Mano širdis kupina džiaugsmo ir dėkingumo. Didžiulė garbė yra sulaukti tokio svarbaus mano darbo pripažinimo“, – sakė jis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.