Kaune bus kuriama scenos menų mokykla

Kauno taryba antradienį pritarė, kad trys moksleivių meninį ugdymą vykdančios įstaigos būtų reorganizuojamos, kuriant scenos menų mokyklą.

 M.Patašiaus nuotr.
 M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2021, 12:12 PM

„Scenos mokyklos kūrimas yra tikslingas todėl, kad tokios mokyklos, tenkinančios integruotą meninį vaikų ugdymą, nėra nei Kaune, nei Lietuvoje. Mokykla kuriama dėl to, kad vaikai turėtų didesnes saviraiškos galimybes, kad susipažintų su menų įvairove, formomis ir tuo pačiu, kadangi yra akcentuojama menų disciplinų integracija, mažėtų mokymosi krūviai ir mokymuisi skirtas laikas“, – posėdyje kalbėjo savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Ona Gucevičienė.

Ji pabrėžė, kad pertvarka daroma ne finansiniais sumetimais, o siekiant pagerinti sąlygas vaikams.

Tarybos sprendimu reorganizuojama Kauno choreografijos mokykla ir Kauno vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmai, kurie iki 2021 metų rugpjūčio 31 dienos bus prijungti prie Kauno Miko Petrausko muzikos mokyklos.

Pasak O. Gucevičienės, planuojama, kad darbą tęs visi mokytojai, idėjai pritarė visų mokyklų bendruomenės.

„Be abejo, visos išreiškė nuogąstavimą, nerimą dėl tų programų kūrimo. Dėl to su bendruomenėmis buvo sutarta, kad pasitelkiant jų bendruomenių atstovus, pasitelkiant profesionalus, bus kuriamos programos“, – sakė savivaldybės atstovė.

Reorganizuojant įstaigas siekiama sukurti scenos menų mokyklą ir plėtoti integruotą meninį vaikų ugdymą. Kauno Miko Petrausko muzikos mokykla po reorganizacijos vykdys neformaliojo švietimo ir formalųjį švietimą papildančio ugdymo (scenos menų, muzikos, šokio ir teatro krypčių) programas.

Opoziciniai konservatoriai kritikavo sprendimą dėl to, kad nėra išgryninta kuriamos įstaigos koncepcija.

„Esminio dalyko, ko nėra jau dabar, svarstant šį sprendimo projektą, tai scenos meno mokyklos koncepcijos. (...) Priimant sprendimą būtina ir privalu jau dabar žinoti, kokia iš tiesų yra ta koncepcija, kokios išliks ugdymo programos“, – posėdyje kalbėjo konservatorių frakcijos seniūnė Edita Gudišauskienė.

Kauno vicemeras Andrius Palionis pabrėžė, jog kiekvienos įstaigos reorganizacija reikalauja ne vieno tarybos sprendimo, todėl tolesni etapai bus tvirtinami ir miesto politikams pristatyti vėliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.