Pažaislio muzikos festivalis publiką pasitinka atsinaujinęs

Birželio 18-ąją prasidedantis Pažaislio muzikos festivalis grįžta labiau struktūrizuotas ir pasirinkęs iškalbingą moto „Nauja. Klasika“. Jis pristatys daugiau kaip trisdešimt programų.

 Naujasis Pažaislio festivalio meno vadovas lips ir į renginio sceną.<br> J.Danielevičiaus nuotr.
 Naujasis Pažaislio festivalio meno vadovas lips ir į renginio sceną.<br> J.Danielevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2021, 4:42 PM, atnaujinta May 25, 2021, 4:47 PM

Kas yra nauja? Tai – kas dar negirdėta, ką tik sukurta arba pateikta nauja forma. O kas yra klasika? Tai – kas išlieka per amžius, patikrinta laiko ir niekuomet nepraranda paklausos.

Šiuo principu paremta visa 26-ojo Pažaislio muzikos festivalio programa. Tradiciškai, laiko patikrintos klasikos mėgėju festivalis pakvies į didžiuosius simfoninės muzikos koncertus Pažaislio vienuolyno kieme. Čia vyks net 5 festivalio koncertai.

Preciziškumo, idealios akustikos ir pajautimo reikalaujantys projektai, muzikos gurmanus sukvies į Kauno valstybinės filharmonijos salę. O svaigiomis melodijomis ir pulsuojančiais ritmais klausytojus džiuginančios programos skambės neįpareigojančioje VDU botanikos sodo rožyno aplinkoje.

Naujų potyrių ir išraiškos formų ieškančius klausytojus šiais metais festivalis nudžiugins publikos pripažinimą jau pelniusiais šiuolaikinio meno projektais. Festivalio publika turės unikalią galimybę vėl gyvai išgirsti „auksinės“ Venecijos bienalės trijulės – kauniečių Linos Lapelytės, Vaivos Grainytės ir Rugilės Barzdžiukaitės – pirmą bendrą projektą šiuolaikinę operą „Geros dienos!“. Apie kasininkių likimus pasakojančios operos premjera įvyko lygiai prieš dešimtmetį, todėl simboliška paminėti šią gražią sukaktį autorių gimtojo miesto scenoje.

Klaipėdiečių „Šeiko šokio teatro“ ir garsaus danų choreografo Palle Granhøj šokio ir gyvos violončelių muzikos spektaklis pagal Maurice'o Ravelio muziką „Boléro-Extended“ – dar vienas naujos klasikos akcentas Pažaislio muzikos festivalio programoje.

„Pirmoji ir džiugiausia žinia Pažaislio muzikos festivalio gerbėjams yra ta, kad festivalis įvyks! Ir tai yra svarbiausia. Muzika perskros pandeminę tylą, kuri, esu tikras visiems pabodo ir pripildė sielas tuštuma. Tad laikas tą tuštumą užpildyti tauriais garsais, kurių šiemet festivalyje bus apstu.

Man šiųmetis festivalis taip pat ypatingas, ne tik todėl, kad pats pasirodysiu jo pradedamajame bei baigiamajame koncertuose, bet ir dėl to, kad pakviestas ir džiugiai sutikęs tapau šio festivalio naujuoju meno vadovu. Naujos pareigos bei nemenka atsakomybė eis koja kojon su mano kaip solisto karjera, šios dvi veiklos, esu tikras, puikiai papildys viena kitą!“ – pakilia nata artėjantį festivalį pristatė naujasis Pažaislio muzikos festivalio meno vadovas operos solistas Edgaras Montvidas.

Tiek laiko patikrinta klasika, tiek naujais, netikėtais projektais publiką pasiruošęs džiuginti 26-asis Pažaislio muzikos festivalis prasidės birželio 18 d. įspūdingos Giacomo Puccini operos „Vilisės“ koncertiniu atlikimu su naujuoju festivalio meno vadovu, pasaulinį pripažinimą pelniusiu tenoru Edgaru Montvidu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.