Trimitų muzika liesis iš gondolos Neryje

Puikią vasarą siekdami paversti dar malonesne renginių organizatoriai „Klasika LT“ sostinės gyventojus ir svečius kviečia į koncertus. Tai – dovana Vilniui artėjančio 700 metų jubiliejaus proga ir išskirtinė galimybė išgirsti gražiausius profesionalių muzikų atliekamus kūrinius.

Tarp senojo Žvėryno ir Žirmūnų tiltų Neries upe plaukiančioje gondoloje visą valandą muzikuos keturi trimitininkai. <br> Organizatorių koliažas.
Tarp senojo Žvėryno ir Žirmūnų tiltų Neries upe plaukiančioje gondoloje visą valandą muzikuos keturi trimitininkai. <br> Organizatorių koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2021, 11:14 AM

Liepos 27-ąją 19 val. vilniečius ir miesto svečius džiugins projektas „Muzika Vilniaus gondoloje“. Tarp senojo Žvėryno ir Žirmūnų tiltų Neries upe plaukiančioje gondoloje visą valandą muzikuos keturi puikūs trimitininkai – Linas Rupšlaukis, Vytautas Milieška, Vilius Laureckis ir Gytis Vaitiekūnas. Tai nuostabi proga pačioje sostinės širdyje pasimėgauti gera muzika po atviru dangumi.

Rugpjūčio 4-ąją Lietuvą pasaulyje garsinantys jaunosios kartos atlikėjai – smuikininkė Julija Ivanovaitė ir pianistas Paulius Andersson – pristatys naujausią koncertinę programą „Miražas“. Vakare, skirtame JAV ir Lietuvos diplomatinių santykių atkūrimo 30-mečiui paminėti, skambės rinktiniai kūriniai, atskleidžiantys Lietuvos ir Amerikos kultūrines sąsajas.

Atlikėjai pristatys retai atliekamas amerikiečių kompozitorių Philipo Glasso ir Davido Lango, iš Sovietų Sąjungos į Ameriką gyventi pabėgusios kompozitorės Leros Auerbach bei lietuvių kompozitorių Stasio Vainiūno ir Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kompozicijas.

Rudenį klasikinės muzikos mėgėjų laukia susitikimas Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje su žymiais Lenkijos menininkais – dainininke Joanna Vos ir pianistu Arturu Jaronu.

Šių metų renginių ciklą gruodžio 16-ąją Valdovų rūmuose vainikuos naujas Lietuvos scenos meistrų – saksofonininko Petro Vyšniausko ir pianistės Aleksandros Žvirblytės – audiovizualinis projektas „Dedikacija Vilniui“ . Tai – tikra fortepijono ir saksofono fantazijos fiesta, palydima Kornelijaus Jaroševičiaus vizualizacijų, sukurtų pagal Petro Vyšniausko fotografijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?