Pažaislis siunčia muzikinę žinią: kultūros festivalis „Purpurinis vakaras“ – po savaitės

„Laukti gerų dalykų gera“, – vienu balsu skelbia festivalio „Purpurinis vakaras“ organizatoriai ir kviečia tęsti tradiciją – šį trečiadienį, rugpjūčio 11 dieną, pasitikti festivalį Pažaislio svetingumo komplekse „Monte Pacis“. Iš čia Anykščiams mojuos grupė „Baltos varnos“, dainuojantys aktoriai Saulius Bareikis, Vladas Bagdonas, Andrius Kaniava.

 Lrytas.lt koliažas
 Lrytas.lt koliažas
 A.Bialobžeskis.<br> S.Barasos nuotr.
 A.Bialobžeskis.<br> S.Barasos nuotr.
 S.Bareikis.<br> H.Balandžio nuotr.
 S.Bareikis.<br> H.Balandžio nuotr.
 D.Žvirblis.<br> Rengėjų nuotr.
 D.Žvirblis.<br> Rengėjų nuotr.
 V.Bagdonas.<br> R.Šeidinės nuotr.
 V.Bagdonas.<br> R.Šeidinės nuotr.
 Nauja bardų dainų plokštelė.
 Nauja bardų dainų plokštelė.
 V.Radvilė.<br> S.Barasos nuotr.
 V.Radvilė.<br> S.Barasos nuotr.
 Milda ir Teresė.<br> Rengėjų nuotr.
 Milda ir Teresė.<br> Rengėjų nuotr.
 A.Kaniava.<br> J.Danilevičiaus nuotr.
 A.Kaniava.<br> J.Danilevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Aug 10, 2021, 1:50 PM, atnaujinta Aug 10, 2021, 1:51 PM

Įžanginį festivalio „Purpurinis vakaras“ koncertą Pažaislyje ves aktorius Andrius Bialobžeskis. Paskelbęs muzikinę festivalio žinią, jis pristatys neseniai išleistą antrąją Bardų dainų rinkinio dalį.

„Naujasis rinkinys, į kurį sugulė rinktinės Lietuvos bardų dainos, – tarsi spalvotas žanro kaleidoskopas, kuriame pristatomi ir dainuojamosios poezijos žanrą formavę kūrėjai – „Dainos teatras“, grupė „Adios“ su Andriumi Kulikausku, S. Bareikiu bei Olegu Ditkovskiu, V. Bagdonas, Kostas Smoriginas, Sigitas Jakubauskas su Gintaru Dzidoliku, ir jaunieji atlikėjai, gerokai išplėtę žanro ribas, – Alina Orlova, Darius Žvirblis, grupė „Baltos varnos“, – sako vienas iš koncerto organizatorių, „Bardai LT“ vadovas Benas Jakštas.

Antroji muzikinės antologijos dalis, jis teigia, liudija svarbius ir įdomius pokyčius bardų muzikoje. Be jokios abejonės, jie atsiskleis ir jau keturioliktą kartą vykstančiame kultūros festivalyje Anykščiuose.

Šių metų rugpjūčio 19–21 dienomis vyksiantis „Purpurinis vakaras“ kviečia atsigręžti į savo šaknis. Festivalio organizatoriai teigia, kad šiemet po visų karantino patirčių ir suvaržymų kaip niekada svarbu prisiminti, kas esame ir kur einame. Tad kultūros ženklų šių metų festivalyje bus kaip niekada daug.

Šiemet, laikantis visų saugumo reikalavimų, didieji festivalio koncertai, kaip įprasta, vyks Dainuvos slėnyje. Klausytojai čia išgirs Gabrielę Vilkickytę, Gediminą Storpirštį, Nijolę Narmontaitę, A. Kaniavą su savo muzikantų grupėmis, Nedos Malūnavičiūtės ir O. Ditkovskio duetą, aktorių „Šaltinių trio“, grupes „Pelenai“, „Atika“, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“. Koncertus ves aktoriai Kristina Kazlauskaitė ir Juozas Gaižauskas.

Kuo daugiau renginių po atviru dangumi planuojantys festivalio organizatoriai žada užtikrinti, kad festivalio lankytojas jaustųsi saugiai.

Įžanginis kultūros festivalio „Purpurinis vakaras“ koncertas svetingumo komplekse „Monte Pacis“ – rugpjūčio 11 d. 19 val. Jo metu bus galima įsigyti naują Bardų dainų plokštelę. Kultūros festivalio „Purpurinis vakaras“ programą rasite čia – https://purpurinisvakaras.lt/programa/

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.