Ansamblio „Synaesthesis“ kvietimu Lietuvoje svečiuojasi vienas originaliausių mūsų laikų kompozitorių

Vilniaus miesto šiuolaikinės muzikos ansamblis „Synaesthesis“ kviečia pažinčiai su vienu įdomiausių šių dienų kūrėjų, kompiuterinės muzikos novatoriumi, graikų kompozitoriumi Panayiočiu Kokoru. Ansamblio studijoje Lukiškių kalėjime vyks atvira repeticija/paskaita, kurios metu kompozitorius supažindins su savo idėjų ir kūrybos pasauliu, o kompozitoriaus kūriniai nuskambės koncertuose „Conscious Sound“ Raseinių šiuolaikinės muzikos festivalyje ir Kintų muzikos festivalyje. 

Synaesthesis. <br>A.Arti nuotr. 
Synaesthesis. <br>A.Arti nuotr. 
Synaesthesis. <br>Rengėjų nuotr. 
Synaesthesis. <br>Rengėjų nuotr. 
Synaesthesis. <br>A.Arti nuotr. 
Synaesthesis. <br>A.Arti nuotr. 
A.Arti nuotr. 
A.Arti nuotr. 
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 11, 2021, 1:25 PM

Panayiotis Kokoras – ne vieną tarptautinį įvertinimą pelnęs kūrėjas, kurio eksperimentų objektas yra garso tembras. Jo kūryba glaudžiai susijusi su garso tyrimais, Kokoro darbams įtaką daro muzikinės informatikos, išplėstinių instrumentų technikų, praplėstos realybės, robotikos, erdvinio garso ir sinestezijos reiškinio tyrimai. Tai kūrėjas, kurio kuriamas garsų pasaulis akiračius plečia už mums įprastai pažįstamos realybės ribų. 

Ansamblio „Synaesthesis“ bičiulystė su Panayiočiu Kokoru užsimezgė ėmusis kompozitoriaus kūrinio „Crama“. Pirmasis prisilietimas prie jo muzikos išaugo į gražų bendradarbiavimą – šiuo metu graikų kompozitorius rašo kūrinį specialiai ansambliui iš Lietuvos. 

„Panayiočio Kokoro darbus visiškai apžavėta stebiu jau penkerius metus. Jis savo kompozicijose kuria unikalų garsinį pasaulį. Kiekvieną kartą klausydama ar grodama jo kūrinius vis nustembu dėl kompozitoriaus detalaus instrumentų galimybių išmanymo, gebėjimo tai struktūruotai perteikti partitūroje ir paversti išgryninta kūrinio forma. Kokoro muzika – didelis iššūkis atlikėjams, nes skaityti jo notaciją – tarsi mokytis visiškai naujos kalbos. Esu tikra, kad šio autoriaus apsilankymas Lietuvoje „Synaesthesis“ nariams, atviros paskaitos dalyviams, o ir koncertų klausytojams bus labai įsimintinas“, – sako „Synaesthesio“ vadovė, pianistė Marta Finkelštein. 

Lietuvos publika su Panayiočio Kokoro darbais ir idėjomis artimiau susipažinti galės net trijų renginių metu. 

Rugpjūčio 13 d., penktadienį, 17 val., vyks atvira paskaita/repeticija „Synaesthesis“ studijoje. Jos metu kompozitorius pristatys šviežiausias kūrybines idėjas, jų ryšį su atlikėjiškomis praktikomis, taip pat apžvelgs instrumentų dizainą. Į renginį registruotis galima paštu: info@synaesthesis.lt.

Panayiočio Kokoro kūryba bus pristatoma ir dviejų koncertų metu – rugpjūčio 14 d., šeštadienį, programą „Conscious Sound“ galės išgirsti Raseinių šiuolaikinės muzikos festivalio klausytojai, o rugpjūčio 20 d., penktadienį, ansamblis „Synaesthesis“ ir kompozitorius svečiuosis Kintų muzikos festivalyje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.