Jau šiandien bardiškose rudens sutiktuvėse įžanga į festivalį „Tai – aš“!

Šį antradienį, Vilniaus mokytojų renginių kiemelyje, festivalis „Tai – aš“ rengia ne visai bardiškas rudens sutiktuvės, kuriose išskirtinius koncertus surengs grupės „Graži ir ta galinga“ bei „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“. Grupių pasirodymuose ne tik žinomi kūriniai, tačiau ir specialiai ruošiama programa, kurioje ir bardiškos muzikos opusai!

 „Graži ir ta galinga“.<br> E.Sabaliauskaitės nuotr.
 „Graži ir ta galinga“.<br> E.Sabaliauskaitės nuotr.
 „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.<br> I.Avižinio nuotr.
 „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.<br> I.Avižinio nuotr.
 G.Jaraminaitė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 G.Jaraminaitė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 L.Rastokaitė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 L.Rastokaitė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 31, 2021, 4:12 PM

Vilniaus mokytojų kiemelio scenoje vieno vakaro metu net 12 atlikėjų, o tiek merginų grupei iš Klaipėdos „Graži ir ta galinga“, tiek pašėlusiems vyrukams iš sostinės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ tai ir paskutinis vasaros koncertas, kurio metu atlikėjai pažadėjo ir bardiškų, jų repertuaruose nebūtų dainų.

Šis koncertas taps ir įžanga ir į spalio mėnesį 19-ą kartą rengiamą tarptautinį dainuojamosios poezijos festivalį „Tai – aš“, kuris jau pradeda skelbti programą, o joje tradiciniai bei netikėti projektai, muzikiniai naktinėjimai, naujųjų bardų paieškos, edukaciniai užsiėmimai visai šeimai bei ekskursijos.

Festivalio „Tai – aš“ atidarymo koncertui pasirinkta itin poetiška tema – „Nepaprastas paprastumas“, muzikos ir poezijos forma kvies paprastai kalbėti apie nepaprastus dalykus bei išgyventi „čia ir dabar“ akimirkas.

Šiame atidarymo koncerte suskambės gražiausios lietuvių poetų P. Širvio, V. Kernagio, A. Miškinio, E. Karnauskaitės, E. Vaičiūnaitės ir kitų poetų eilės ir visiems puikiai žinoma ar kažkada girdėta, bet jau užmiršta lietuvių autorių muzika, koncerto metu eiles skaitys aktorė Gabija Jaraminaitė, dainuos aktorė – Lina Rastokaitė bei Vilniaus chorinio dainavimo mokyklos „Liepaitės“ jaunučių choras.

Tradicine festivalio programos dalimi tapęs koncertas, kuriame susitinka įvairiausio žanro atlikėjai – „(Ne)bardai bardiškai“ šiais metais pakvies į Sauliaus Bareikio, Jokūbo Bareikio ir žmonos Dominykos bei jų dukrų koncertą bei kvies susipažinti su išskirtiniu chorinės ir dainuojamosios poezijos muzikos sintezės projektu, kurį paruošė Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro jaunimo choras „Melomanai“ su Neda Malūnavičiūte bei Olegu Ditkovskiu.

Šiais metais šis dainuojamosios poezijos festivalis kviečia geras emocijas tarsi vitaminus kaupti ir „konservuoti“ koncertų metu, kad šaltais žiemos vakarais būtų kuo šildytis, ne veltui vienas iš festivalio programos koncertų, skirtų visai šeimai, pavadintas – „Muzikine uogiene“.

Šiame koncerte skirtame mažiems ir dideliems pasirodymą surengs Artūro Noviko džiazo mokyklos auklėtiniai, kurie specialiai ruošia dainas, pagal lietuvių poetų eiles. Festivalio uždarymo koncerte „Tai mes“ taip pat skambės ypatingi pasirodymai, ant scenos suburiantis šeimos narius, čia retus savo pasirodymus surengs „Andrijauskų Trio“, muzikuojanti Vaicenavičių šeima ir Aidas Giniotis su sūnumi Ignu.

Be šių minėtų koncertų festivalis kaip ir kasmet sceną suteiks ir jauniesiems poetams, dainuojamosios poezijos atlikėjams tradicija tapusiuose „Naktinėjimuose“, kvies į ekskursijas bei edukacinius užsiėmimus ir skleis dainuojamosios poezijos grožį ir kitose Lietuvos miestuose!

Rudens sutiktuvių koncertas jau šiandien, o festivalis „Tai – aš“ jau spalio 18-24 dienomis! Bilietus platina: bilietai.lt

Nuo 2003 metų festivalį rengia – Vilniaus mokytojų namai. Festivalio programą remia: Lietuvos kultūros taryba, Vilniaus miesto savivaldybė

Visa festivalio programa: https://www.facebook.com/festivalis.tai.as

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.