„Kino pavasaris“ pristato atsinaujinusį KP+ kino portalą – kinomano vertą biblioteką

Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“, sėkmingai išbandęs namų kino platformos formatą festivalio metu, turi gerų žinių – atsinaujinusiame KP+ kino portale festivalio filmais nuo šiol žiūrovai galės mėgautis ištisus metus.

KP+ portale žiūrovai galės rasti ne tik kokybišką ir nuolat atnaujinamą kino programą, bet ir papildomą turinį.
KP+ portale žiūrovai galės rasti ne tik kokybišką ir nuolat atnaujinamą kino programą, bet ir papildomą turinį.
Kadras iš filmo „Vyrai ir viščiukai“.
Kadras iš filmo „Vyrai ir viščiukai“.
Kadras iš filmo „Vampyriukas“.
Kadras iš filmo „Vampyriukas“.
Kadras iš filmo „Šventasis“.
Kadras iš filmo „Šventasis“.
Kadras iš filmo „Animus animalis“.
Kadras iš filmo „Animus animalis“.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 30, 2021, 12:50 PM

Nuo spalio 30 d. atnaujinantis veiklą KP+ portalas sieks tapti vieta, kurioje žiūrovai galės rasti ne tik kokybišką ir nuolat atnaujinamą kino programą, bet ir papildomą turinį – įdomiausius interviu su režisieriais, aktoriais, aktualius straipsnius bei publikacijas. Išskirtinis dėmesys bus skiriamas lietuvių kūrėjų darbams ir jų populiarinimui.  

„Kino pavasaris“ per 26 gyvavimo metus yra pelnęs žiūrovų simpatijas bei pasitikėjimą dėl kokybiškai atrenkamų filmų ir suteikiamos galimybės pažvelgti už ekrano – giliau suvokti režisierių sumanymus ir pamatyti filmų kūrimo virtuvę.

Todėl atsinaujinusio KP+ kino portalo šūkis „Daugiau nei filmai“ puikiai apibūdina pagrindinę sumanymo idėją – prailginti festivalio filmų gyvavimo ciklą ir vienoje vietoje surinkti visą aktualią su kino kūriniu susijusią informaciją.

„Ilgai svajojome sukurti tokią platformą, kuri apimtų filmą bei jo užkulisius ir žiūrovui atskleistų visą paveikslą apie kūrybos procesą, – sumanymą pristatė „Kino pavasario“ vykdomoji direktorė Agnesta Filatovė. – Žmonės, peržiūrėję patikusį filmą, dažnai vėliau ieško papildomos informacijos, o mes siekiame viską sutelkti į vieną vietą“.

Kino programa ir papildomas turinys KP+  portale bus nuolat atnaujinami reaguojant į aktualijas ir taip kaupiant tikro kinomano vertą biblioteką internete. 

Išskirtinis dėmesys kino portale bus skiriamas lietuvių kūrėjų darbams, todėl natūralu, kad pirmasis filmų rinkinys, į kurį siūloma atkreipti dėmesį, – pastarųjų kelerių metų į festivalio arba industrijos renginio „Meeting Point – Vilnius“ programas atrinkti lietuviški filmai.

„Tikimės, kad „Kino pavasaris“, kaip didžiausias kino renginys Lietuvoje, prisideda prie lietuviško kino žinomumo ne tik mūsų šalyje, bet ir visame pasaulyje, – kalbėjo festivalio programos vadovė Aistė Račaitytė. –Atrinkdami filmus daug dėmesio skiriame debiutuojantiems režisieriams, kuriems, kitaip nei ilgiau kuriantiems meistrams, to papildomo dėmesio ir viešumo dar labai reikia. Įdomu ir stebėti, kokiomis kūrybinėmis kryptimis jie suka savo vėlesniais darbais.“

Lietuvių kūrėjų filmų rinkinį sudaro tokie darbai kaip „Nova Lituania“, „Čia buvo Saša“, „Stebuklas“, „Šventasis“ ir kiti. Išskirtinio paminėjimo vertas Aistės Žegulytės „Animus animalis: istorija apie žmones, žvėris ir daiktus“.

„Šis filmas – tai nepaprastai autentiškas, lietuvių dokumentikos tradicija sekantis ir drauge ją atnaujinantis filmas, atveriantis plačias mąstymo perspektyvas“, – dalijosi mintimis A.Račaitytė.
 
KP+ portalas buvo kuriamas nuolat galvojant apie virtualioje erdvėje pristatomų filmų saugumą ir autorių teisių apsaugą, kad būtų galima ne tik pasiūlyti norimų filmų peržiūras žiūrovams, bet ir apsaugoti filmų kūrėjus bei jų kūrinius.

„Nuolatos kalbame apie legalų kino vartojimą, todėl ir norime pasiūlyti auditorijai tuos filmus, kurių po festivalio nebelieka galimybės pamatyti, net ir norint peržiūrą įsigyti“, – sakė „Kino pavasario“ vykdomoji direktorė A.Filatovė.

Ne vienerius metus kartu su „Kino pavasariu“ filmų saugumo klausimais besirūpinančios teisės firmos „Sorainen“ ekspertas Stasys Drazdauskas papildė: „Džiugu stebėti, kad ilgainiui padėtis keičiasi į gera. Rūpinantis autorinių kūrinių sklaida svarbu atsakingai žiūrėti ir į jų apsaugą. Kino platformos, o tarp jų ir KP+, didina legalaus turinio prieinamumą, o tai ypač svarbu užtikrinant autorių teises.“

Dėl šių priežasčių KP+ kino portalas tikslingai sieks būti būtent ta vieta, kur filmai legaliai bei saugiai galės gyventi visus metus ir atrasti savo žiūrovus.

„Kino pavasario“ komandos siekis buvo sukurti šiuolaikišką, patogų ir vartotojui draugišką portalą. Norint juo naudotis nereikės įdiegti jokios papildomos įrangos, todėl kinomanai galės mėgautis filmais kiekvienam patogiausiu būdu – televizoriaus ekrane, per kompiuterį ar planšetę.

Portalo kūrėjai žada daug malonių siurprizų, tokių kaip įvairioms progoms skirti teminiai filmų rinkiniai. Šiuo metu Šiurpnakčių filmų rinkinį bei Visai šeimai skirtą filmų rinkinį  galima įsigyti už specialią kainą. 

KP+ portalo kūrėjai yra įsitikinę, kad geras kinas privalo pasiekti žiūrovą be jokių kliūčių ir kviečia išbandyti bei sekti naujienas www.kpplius.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.