Mirė garsus aktorius, vaidinęs „Ekskursantėje“ ir „Nakties sargyboje“

Rusijos žiniasklaida pranešė, kad eidamas 59-uosius metus mirė aktorius Igoris Savočkinas.

Aktorius Igoris Savočkinas.<br>www.kino-teatr.ru nuotr.
Aktorius Igoris Savočkinas.<br>www.kino-teatr.ru nuotr.
Aktorius Igoris Savočkinas (Vitiokas) "Ekskursantėje".<br>Filmo kadras.
Aktorius Igoris Savočkinas (Vitiokas) "Ekskursantėje".<br>Filmo kadras.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-11-18 16:31, atnaujinta 2021-11-18 17:43

Lietuvių žiūrovams jis geriausiai žinomas iš Audriaus Juzėno filmo „Ekskursantė“, kuriame jis suvaidino buvusį sovietinio lagerio kalinį Vitioką. Už šį vaidmenį jis buvo nominuotas „Sidabrinės gervės“ apdovanojimui kaip geriausias antrojo plano aktorius.

„Ekskursantė neteko vieno geriausių rusų aktorių, Igorio Savočkino. Man ir visiems jo labai trūks. Ačiū jam, iš visos širdies“, – sužinojęs apie netektį parašė režisierius A. Juzėnas.

Rusijoje populiariausias jo vaidmuo – Maksimas Ivanovyčius filmuose „Nakties sargyba“ ir „Dienos sargyba“, sukurtuose pagal to paties pavadino populiaraus rusų fantasto Sergejaus Lukjanenko knygas.

Aktoriaus mirties priežastis kol kas neaiški. Nepatvirtintais duomenimis jis mirė dėl kepenų ligos. Žinoma, kad jis jau kurį laiką kovojo su vėžiu.

I.Savočkinas lapkričio 17 dieną mirė Maskvos ligoninėje, kur buvo paguldytas spalio 10 dieną, nes jautė stiprius nugaros skausmus. Ligoninėje jautėsi neblogai, bet buvo stebimas medikų. Apie aktoriaus mirtį socialiniuose tinkluose pranešė rašytoja Alesia Kazanceva ir kiti jo bičiuliai.

I.Savočkinas gimė 1963 metais Berezovskos kaime Saratovo apskrityje (Rusija). Jis sukūrė daugiau nei 70 vaidmenų filmuose ir serialuose. Vaidino filmuose „Leviatanas“, „Ekskursantė“, „Eglutės 3“, „Admirolas“. Vieną paskutiniųjų savo vaidmenų jis suvaidino filme „Ivanas Denisovičius“, sukurtame pagal Aleksandro Solženycino prozą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.