Prieš premjerą uždraustas naujausias Steveno Spielbergo filmas

Stevenas Spielberg yra vienas mėgstamiausių režisierių visame pasaulyje. Jis sukūrė tokius filmus, kaip „Ateivis“ (angl. „E.T. the Extra-Terrestrial“), „Indiana Džounsas“ (angl. „Indiana Jones“) bei „Juros periodo parkas“ (angl. „Jurrasic Park“). Naujausias režisieriaus filmas - tai garsiosios „Vestsaido istorijos“ (angl. „West Side Story“) ekranizacija, kuri buvo oficialiai uždrausta daugumoje Artimųjų Rytų šalių, nors priežastis dar nepaskelbta.

Miuziklas „Vestsaido istorija“.<br>Walt Disney Studios Motion Pictures nuotr.
Miuziklas „Vestsaido istorija“.<br>Walt Disney Studios Motion Pictures nuotr.
Miuziklas „Vestsaido istorija“.<br>Walt Disney Studios Motion Pictures nuotr.
Miuziklas „Vestsaido istorija“.<br>Walt Disney Studios Motion Pictures nuotr.
Miuziklas „Vestsaido istorija“.<br>Walt Disney Studios Motion Pictures nuotr.
Miuziklas „Vestsaido istorija“.<br>Walt Disney Studios Motion Pictures nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 9, 2021, 10:11 AM, atnaujinta Dec 9, 2021, 1:23 PM

Saudo Arabija, Kuveitas, Bahreinas, Omanas, Kataras ir JAE visi kartu nusprendė neleisti naujosios „Vestsaido istorijos“ ekranizacijos rodyti šių šalių kino teatruose. Režisierius Stevenas Spielbergas šios naujienos kol kas nekomentavo, tačiau aiškėja, kad dauguma šių šalių prašė leisti joms redaguoti filmą, o kino studija „Disney“ kategoriškai atsisakė. Spėliojama, kad šių šalių prašymas yra susijęs su neįvardinto personažo cenzūra. Tačiau nėra aiškių priežasčių, kodėl šis veikėjas turėtų būti redaguojamas.

Kino studija „Disney“ tvirtai palaiko savo kūrėjus, todėl atsisakė iš naujosios „Vestsaido istorijos“ adaptacijos iškirpti kokias nors scenas ar veikėją. Neseniai panaši situacija susiklostė su „Marvel“ kino visatos filmu „Amžinieji“ (angl. „Eternals“), kuris taip pat priklauso kino studijai „Disney“. Šiame filme buvo scenų, kuriose vaizduojami du homoseksualūs veikėjai, o vienoje iš tų scenų jie pasibučiavo. To pakako, kad šios pačios šalys pareikalautų jas iškirpti. „Disney“ tuomet nenusileido jų prašymui cenzūruoti kino kūrinį ir lygiai taip pat elgiasi miuziklo „Vestsaido istorija“ atžvilgiu.

Ši naujiena turėjo įtakos ir tarptautinei miuziklo premjerai, kuri turėjo įvykti šį savaitgalį. Nors dauguma šiuo metu „Vestsaido istoriją“ uždraudusių šalių prašė studijos leidimo atlikti pakeitimus, dvi iš jų tai padarė be jokio įspėjimo. Saudo Arabija ir Kuveitas tiesiog neleido jo platinti savo kino teatruose.

Režisierius Stevenas Spielbergas savą „Vestsaido istorijos“ versiją nufilmavo tiksliai pagal pagal 1949-ųjų dramaturgo J. Robino ir kompozitoriaus L. Bernsteino kūrinį, todėl lieka tik spėlioti, kas šioje istorijoje galėjo išprovokuoti draudimą.

Naujasis miuziklas jau sulaukė daug teigiamų atsiliepimų. Dabartinis tinklalapio „Rotten Tomatoes“ įvertinimas po 104 apžvalgų siekia stulbinančius 95 procentus. Pagrindinį Marijos vaidmenį atliekančią aktorę Rachel Zegler JAV nacionalinė peržiūros taryba jau pripažino geriausia aktore. Filmas taip pat pelnė Niujorko kino kritikų rato apdovanojimą už geriausią operatoriaus darbą.

Režisierius Stevenas Spielbergas tikrai nėra iš tų, kurie tyčia provokuoja kokią nors dramą ar skandalą, nes siekia, kad jo kūrinius galima būtų pamatyti visame pasaulyje. Miuziklas „Vestsaido istorija“ taip pat nėra labiausiai provokuojantis spektaklis pasaulyje, todėl draudimas atrodo šiek tiek perdėtas. Norisi tikėti, kad būsimas Steveno Spielbergo „Juros periodo parko“ franšizės tęsinys ir jame „vaidinantys“ dinozaurai tikrai nesulauks jokio draudimo.

Miuziklas „Vestsaido istorija“, kuris žiūrovams garantuoja nuostabos ir gerų emocijų pliūpsnį, Lietuvos kinuose bus rodomas nuo gruodžio 10 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.