Paroda apie Kauno modernizmą supažindins vaikus su architekto profesija

Sužinoti, kas yra architektas ir ką jis veikia, galimybę 8–14 metų vaikams suteiks nemokamos jaunojo architekto dirbtuvės. Jos ateinančio antradienio popietę vaikams atsivers Nacionalinio Mikalojaus Konstantino Čiurlionio dailės muziejaus A. ir P. Galaunių namuose.

 A. ir P. Galaunių namų muziejus.
 A. ir P. Galaunių namų muziejus.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2021, 9:27 AM

Užsiėmimas, kurį ves architektė ir parodos idėjos autorė bei rengėja Eglė Januškienė, vyks parodoje „Moder… kas? Kauno modernizmas! Ir architekto profesija“.

Kūrybinėse dirbtuvėse, pasak organizatorių, bus derinama žaisminga patirtis ir praktinė edukacija. Instaliacijos, žaislai, dirbtuvių stalai kvies vaiką įsitraukti į veiklą ir pažinti architekto profesiją. Norint dalyvauti užsiėmime būtina registracija.

„Kursite savo projektus, piešite, maketuosite, lipdysite, karpysite, statysite namus, ieškosite tinkamos spalvos ir formos interjerui ar pastatui taip, kaip tikri architektai. Veiklos skatins pažinti, atpažinti ir kurti modernizmo bei funkcionalizmo architektūrinės kalbos elementus. Užsiėmimo metu taip pat bus galima susipažinti ir įsigyti architektės Eglės Januškienės sukurtą knygą vaikams „Moder… Kas? Kauno modernizmas!“

Dirbtuvėse teliks patiems vaikams išlankstyti Kauno modernizmą“, – sako muziejininkai, kviesdami mažuosius kauniečius pasinerti į architektūrinius nuotykius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.