G. del Toro trileriui pranašaujama sėkmė naujame kino apdovanojimų sezone

Mistinio trilerio „Košmarų skersgatvis“ (angl. „Nightmare Alley“) režisierius Guillermo del Toro atskleidė, kad egzistuoja dar viena netrukus kino teatruose pasirodysiančio filmo versija.

  „Košmarų skersgatvis“.
  „Košmarų skersgatvis“.
 G.del Toro.<br> Platintojų nuotr.
 G.del Toro.<br> Platintojų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 4, 2022, 2:10 PM

Trileris „Košmarų skersgatvis“ yra pirmasis G.del Toro režisuotas filmas po 2017 m. geriausio filmo „Oskarą“ laimėjusios romantinės kino juostos „Vandens forma“ (angl. „The Shape of water“) ir buvo vienas iš daugybės filmų, ne kartą atidėtas dėl pasaulinės COVID-19 pandemijos.

Filme vaidina Bradley Cooperis, Cate Blanchett, Toni Collette, Willemas Dafoe, Rooney Mara, Ronas Perlmanas, Mary Steenburgen, Davidas Strathairnas bei Richardas Jenkinsas, kuriam tai antrasis bendradarbiavimas su G.del Toro po „Oskarui“ nominuoto vaidmens 2017-ųjų dramoje „Vandens forma“.

Trileris „Košmarų skersgatvis“ yra sukurtas pagal 1946 m. to paties pavadinimo William Lindsay Greshamo romaną. Istorija ruruliojasi XX amžiaus ketvirtojo dešimtmečio Niujorke ir nardina 5 tamsias šou verslo gelmes, kur gyvena sukčiai ir gudrūs manipuliuotojai.

Filmo siužetas sukasi apie sukčių Stantoną Carlisle'ą (akt. B.Cooperis), kuris netyčia užklysta į keliaujantį karnavalą ir ten sutinka savotišką porą – aiškiaregę Zeeną (akt. T.Collette) ir jos į pensiją išėjusį vyrą mentalistą Pytą (akt. D.Strathairnas). Savo keistų naujų draugų dėka Stantonas įgyja talentą manipuliuoti žmonėmis, leisiantį apšvarinti turtingą Niujorko elitą.

Kartu su ištikima bendražyge Mole (akt. R.Mara) Stentonas sumano apgauti pavojingą magnatą (akt. R.Jenkinsas) padedamas paslaptingos psichiatrės (akt. C.Blanchett) – dvilypės fatališkos moters, kuri taps grėsmingiausia jo priešininke.

Neseniai duodamas interviu apie sausio 21-ąją Lietuvos kino ekranuose pasirodysiantį filmą G.del Toro atskleidė, kad egzistuoja nespalvota jo versija, kurią vieną dieną žiūrovai taip pat galės pamatyti.

Jis paaiškino, kad filmą kūrė taip, lyg tai būtų juodai balta kino juosta, nors nufilmuota spalvota. Anot režisieriaus, nespalvota naujojo filmo versija atrodo „stulbinamai“ – visiškai kaip XX amžiaus ketvirtojo dešimtmečio ilgametražis filmas.

„Košmarų skersgatvis“ jau sulaukė teigiamų kritikų atsiliepimų, ypač aktoriaus B.Cooperio adresu – sukčiaus Stantono vaidmenį daugelis vadina geriausiu jo karjeroje. Ankstyvos apžvalgos pranašauja, kad šiai kino juostai, kaip ir daugeliui ankstesnių G.del Toro filmų, lemta tapti moderniąja klasika ir viena pagrindinių favoričių artėjančiame kino apdovanojimų sezone.

Garsaus kino kūrėjo gerbėjai neabejotinai lauks ir nespalvotos „Košmarų skersgatvio“ versijos.

Spalvota mistinio trilerio „Košmarų skersgatvis“ premjera Lietuvos kino teatruose numatyta sausio 21 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.