Knygų mugės „Muzikos salės“ programoje – per 50 koncertų ir pokalbių

Vienas didžiausių lietuviškos muzikos renginių – AGATA „Muzikos salė“ – po vienerių metų pertraukos grįžta į tarptautinę Vilniaus knygų mugę. Renginys mugės lankytojus kvies į gyvus koncertus, pokalbius bei susitikimus su Lietuvos muzikos pasaulio atstovais.

  „Muzikos salė“.<br>  D.Čėplos nuotr.
  „Muzikos salė“.<br>  D.Čėplos nuotr.
  „Muzikos salė“.<br>  D.Čėplos nuotr.
  „Muzikos salė“.<br>  D.Čėplos nuotr.
  „Muzikos salės“ programa.
  „Muzikos salės“ programa.
  „Muzikos salės“ programa.
  „Muzikos salės“ programa.
  „Muzikos salės“ programa.
  „Muzikos salės“ programa.
  „Muzikos salės“ programa.
  „Muzikos salės“ programa.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Feb 13, 2022, 11:39 AM

Šių metų programoje – daugiau nei 50 koncertų bei pokalbių ir 70 stendų. Čia lankytojų lauks muzikantai, įrašų kompanijos bei Lietuvos regionų kultūros centrai.

Kasmet tūkstančius lankytojų pritraukianti „Muzikos salė“ tapo esminiu metų renginiu atlikėjams ir kitiems muzikos profesionalams. Čia pristatomi naujausi muzikos albumai, diskutuojama melomanams aktualiomis muzikos temomis, vyksta kiti išskirtiniai renginiai.

Šiemet keturių dienų programoje savo muzika dalinsis tiek gerai žinomi scenos veidai, tiek naujokai. Lankytojai taip pat galės išvysti Lietuvos orkestrų, chorų, teatro ansamblių pasirodymus bei įspūdingą technines koncertų galimybes demonstruojantį „Spacemap Go“ šou. Jį pristatys „Meyer Sound“ kompanijos atstovai Lietuvoje.

Norintieji pažinti artistus iš arčiau ir išgirsti apie jų kūrybos užkulisius bus kviečiami į pokalbius su atlikėjais.

Kasmet auganti ir tobulėjanti „Muzikos salė“ staigmenų nestokos ir šiemet. Pirmą kartą ji išsiplės į dvi erdves, iš kurių viena bus skirta tik muzikantų pasirodymams.

Tradiciškai gerbėjai galės paprašyti atlikėjų autografo, įsigyti naujausios atributikos, albumų. Lankytojus savo stenduose pasitiks įvairūs Lietuvos muzikos kūrėjai, įrašų kompanijos ir renginių organizatoriai. Tarp jų įsikurs ir Lietuvos kultūros centrų alėja, kurioje savo veiklą pristatys Lietuvos nacionalinis kultūros centras ir dešimties apskričių kultūros centrai.

Pasak asociacijos AGATA tarybos pirmininko Domanto Razausko, „Muzikos salė“ tampa išskirtiniu reiškiniu ne tik Lietuvos, bet ir viso regiono kontekste.

„Atvyksta mūsų kolegos iš kaimyninių šalių, pavyzdžiui Lenkijos, ir jie negali patikėti, matydami visą muzikos bendruomenę po vienu stogu – visų žanrų grupes, orkestrus, chorus, atlikėjus, vadybininkus, bilietų platintojus, kultūrų centrus ir taip toliau!

Tai unikali mūsų bendruomenės šventė, kelioms dienoms priverčianti pamiršti visus didžiuosius „Aš“ ir leidžianti tiesiog pasidžiaugti būryje kolegų, bičiulių, užmegzti naujų kontaktų, pažinčių, pasisemti beprotiškų kūrybinių idėjų“, – teigė D. Razauskas.

Antrąją „Muzikos salės“ dieną įvyks jau tradicija tapę apdovanojimai, kurių metų pagerbiami pastarųjų metų muzikinėse platformose bei radijo eteryje dažniausi skambėję kūriniai, albumai ir atlikėjai.

„Muzikos salė“ laukia lankytojų vasario 24-27 dienomis, tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje „Litexpo“ parodų ir kongresų centre.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.