Mindaugas Karbauskis atsisako Maskvos teatro vadovo pareigų

„Aš irgi išeinu“ („Я тоже ухожу“) tokia trumpa fraze rusų kalba feisbuko paskyroje savo bičiulius ir gerbėjus informavo jau seniai ir sėkmingai Maskvos teatruose kuriantis režisierius Mindaugas Karbauskis.

Režisierius Mindaugas Karbauskis.<br>V.Majakovskio teatro archyvo nuotr.
Režisierius Mindaugas Karbauskis.<br>V.Majakovskio teatro archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Emilija Lapė

Feb 25, 2022, 3:42 PM, atnaujinta Feb 27, 2022, 10:20 PM

Politiko Ramūno Karbauskio brolis buvo Maskvos Vladimiro Majakovskio teatro vadovas, bet jo įrašas socialiniame tinkle liudija apie apsisprendimą palikti šį postą. Teatrui M. Karbauskis vadovavo nuo 2011 metų. Po įrašu iš karto pasipylė daugybė komentarų. Daugelis parašiusių palaiko ir net sveikina tokį garbingą režisieriaus žingsnį.

Vakar apie atsistatydinimą pranešė kito Rusijos teatro – Mejerholdo vardo centro – vadovė Jelena Kovalskaja. Ji tai paskelbė taip pat savo paskyroje socialiniame tinkle.

„Draugai, protestuodama prieš Rusijos įsiveržimą į Ukrainą atsistatydinu iš valstybinio teatro direktoriaus pareigų. Neįmanoma dirbti žudikui ir gauti iš jo atlyginimą. Užbaigsiu darbus – kurie pradėti, visuomeniniais pagrindais.

Šiandien režisierius Rimas Tuminas lrytas.lt korespondentei sakė, kad atsisakė Maskvos Vachtangovo teatro vyriausiojo režisieriaus ir meno vadovo pareigų – tokį prašymą įteikė dar vasario 9 dieną, ir jis buvo patenkintas vasario 10 dieną. Tiesa, Vachtangovo teatro atstovai skelbia, kad režisierius dirbs tame teatre ir toliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.