V. Putino šalininkui V. Gergijevui neleista diriguoti koncertams „Carnegie Hall“

Niujorko „Carnegie Hall“ žengė labai neįprastą paskutinės minutės žingsnį ir „dėl pastarojo meto įvykių pasaulyje“ iš savo savaitgalio programos pašalino garsų rusų dirigentą, tvirtą Vladimiro Putino šalininką Valerijų Gergijevą, ketvirtadienį naujienų agentūrai AFP sakė šios prestižinės koncertų salės atstovas.

V.Gergijevas.<br>Archyvo nuotr.
V.Gergijevas.<br>Archyvo nuotr.
V.Gergijevas.<br>Archyvo nuotr.
V.Gergijevas.<br>Archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 25, 2022, 10:12 AM, atnaujinta Feb 25, 2022, 10:15 AM

Sprendimas, apie kurį „Carnegie Hall“ ir Vienos filharmonija anksčiau paskelbė bendru pareiškimu nenurodydamos konkrečios priežasties, buvo priimtas Rusijos prezidentui ketvirtadienį ryte pradėjus didelio masto invaziją į Ukrainą.

Tikėtasi, kad per nekantriai lauktus tris superžvaigždės V. Gergijevo pasirodymus su Vienos filharmonijos orkestru Niujorke, kurie turėjo prasidėti penktadienį, bus protestuotojų.

V. Gergijevas, vienas iškiliausių dirigentų pasaulyje, viešai dar nekalbėjo apie Rusijos puolimą Ukrainoje, bet praeityje ne kartą deklaravo visišką lojalumą V. Putinui.

Pareiškęs paramą Rusijos lyderiui tokiais klausimais kaip Krymo aneksija 2014 metais ir Rusijos įstatymas, nukreiptas prieš LGBT teisių aktyvistus, V. Gergijevas išprovokavo protestų per ankstesnius koncertus Niujorke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.