Lietuvos menininkai kviečia suteikti skubią pagalbą ukrainiečiams

LNDT generalinis direktorius Martynas Budraitis susisiekė su Marijos Zankovetskos nacionalinio teatro Lvove direktoriumi Andrii Maciaku – teatrus sieja ilgametis bendradarbiavimas – klausdamas, kokios pagalbos jiems reiktų.

 P.Mantauto nuotr.
 P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2022, 8:58 PM

„Deja, realybė tokia, kad dabar Lvovo teatre neorganizuojami jokie renginiai, galvojama ne apie kūrybinių solidarumo akcijų rengimą – darbuotojai tiesiog mokomi naudotis ginklais ir teikti pirmąją pagalbą“, – savo feisbuko paskyroje pranešė Lietuvos nacionalinis dramos teatras.

M.Budraitis Zankovetskos teatro direktoriui persiuntė vaizdo įrašus iš Lietuvoje vykusios palaikymo akcijos „Laisvė šviečia“. A.Maciakas pripažino, kad toks palaikymas labai svarbus ir sukels didelį rezonansą teatre, bet iš esmės dabar jiems svarbiausia apginti savo šalį, todėl svarbus lietuvių finansinis prisidėjimas. Informacija čia: https://www.facebook.com/blueyellowforukraine/ 

LNDT pasiūlė ir pagalbą apgyvendinant Ukrainos piliečius Lietuvoje. Lvovo teatro direktorius atsakė, kad jie nenusiteikę išvykti, liks Ukrainoje, gins savo šalį, o jei prireiks – išeis į miškus.

Visgi žmonių, kurie ieškos prieglobsčio mūsų šalyje tikrai bus, todėl LNDT kviečia galinčius juos priimti registruotis čia: https://www.facebook.com/MesStiprusKartu/ ir suteikti pastogę nuo karo bėgantiems žmonėms. Teatras taip pat nusiteikęs pasiūlyti savo patalpas humanitarinės pagalbos organizavimui, suteikimui ar kitoms susijusioms reikmėms.

Taip pat Lietuvos Raudonasis Kryžius ieško naujų savanorių, galinčių teikti pirmąją ir psichologinę pagalbą, pakuoti ir vežioti humanitarinę pagalbą, padėti registruojant ir atkuriant šeimos ryšius. Registruotis galima čia: https://bit.ly/3HnIKNM

Lietuvos kompozitorių sąjunga (LKS) taip pat susisiekė su Ukrainos kompozitorių sąjungos vadovu Igoriu Ščerbakovu ir pasiūlė pagalbą apgyvendinant nuo karo nukentėjusius kompozitorius ir muzikologus.

„Kijeve aidi šūviai ir sprogimai. Pirmininkas minėjo, kad buvo susprogdintas netoliese esantis pastatas. Prašė melstis už Ukrainą. Duok Dieve jiems stiprybės. Palaikykime“, – kviečia LKS pirmininkas Mykolas Natalevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?