Šiaulių dailės galerija kviečia aukoti Ukrainai: rengiamas aukcionas

Kovo 4 d., penktadienį, 17.30 val. Šiaulių dailės galerija minės 30-metį, kuris simbolizuoja galerijos virsmą laisva, nepriklausoma institucija, nebijančia eksperimentuoti ir aktyviai prisidedančia prie šiuolaikinio, medijų meno festivalių mieste įgyvendinimo, skatinančia atrasti ir pažinti jaunuosius meno kūrėjus.

 Rengėjų nuotr.
 Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Šiaulių dailės galerija

Feb 28, 2022, 4:44 PM

Niekas negalėjo tikėtis, kad belaukiant 30-mečio minėjimo teks ne tik švęsti laisvę, bet ir kviesti burtis pagalbon už ją kovojančiai Ukrainai. 

Penktadienį, susirinkusieji į įstaigos sukakties minėjimą ir Virginijaus Kinčinaičio „Misère“, Evaldo Ivanausko „Pašnekesiai su Vincu Firinausku“ bei Editos Voverytės „Auto'sekretai“ parodų atidarymą, turės galimybę dalyvauti aukcione, kurio metu kviesime įsigyti parodos autorių darbų, o visos už kūrinius gautos lėšos bus pervestos fondui „Blue / Yellow for Ukraine“.

„Turime prisidėti kas kaip galime. Mes, kaip meno įstaiga, šiuo atveju galime veikti kaip mediatorė inicijuodama lėšų rinkimą tiems, kurie šiuo metu kovoja už mūsų visų laisvę,“ – sako Šiaulių dailės galerijos direktorė Ernesta Šimkienė.

Vakaro metu svečiai galės pasipuošti ir kitų Lietuvos menininkų sukurtais ženkliukais su Ukrainos palaikymo simbolika, o už juos surinktos lėšos taip pat bus skirtos „Blue / Yellow for Ukraine“ fondui.

Šiaulių dailės galerija dėkoja prie šios akcijos geranoriškai prisijungti sutikusiems menininkams: Virginijui Kinčinaičiui, Evaldui Ivanauskui, Editai Voverytei, Živilei Žvėrūnai, Eglei Narbutaitei, Jolitai Online, Artūrui Rožkovui, Maivydai, Vaivai Kovieraitei-Trumpei, Simonai Meiliunienei.

Слава Україні! 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.