Kanuose – K. Serebrenikovo filmas apie garsaus rusų kompozitoriaus asmeninį gyvenimą „Čaikovskio žmona“

Kultinis kanadiečių režisierius Davidas Cronenbergas (Deividas Kronenbergas) drauge su JAV kino kūrėju Jamesu Gray (Džeimus Grėjum) ir Rusijos atstovu Kirilu Serebrenikovu dalyvaus 75-ojo Kanų kino festivalio konkursinėje programoje, ketvirtadienį pranešė organizatoriai.

Režisierius Kirilas Serebrenikovas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Režisierius Kirilas Serebrenikovas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Raimondas Čiuplys, AFP-BNS

Apr 14, 2022, 6:51 PM

Jie paskelbė 18 filmų, kurie varžysis dėl Auksinės palmės šakelės gegužės 17–28 dienomis vyksiančiame festivalyje. Jame taip pat pasirodys buvę festivalio prizininkai broliai Lucas ir Jeanas-Pierre'as Dardenne'ai (Liukas ir Žanas Pjeras Dardenai) iš Belgijos ir švedas Rubenas Ostlundas (Rubenas Estlundas).

D. Cronenbergo mokslinės fantastikos siaubo filmas „Ateities nusikaltimai“ (Crimes Of the Future) pažers dar daugiau spindesio ant raudonojo kilimo, kuriuo festivalyje žengs pastarojoje juostoje vaidmenis atlikę Viggo Mortensenas (Vigas Mortinsenas), Kristen Stewart (Kristen Stiuart) ir Lea Seydoux (Lėja Seidu).

K. Serebrenikovas, kuriam teismas buvo uždraudęs išvyki iš Rusijos, pernai negalėjo dalyvauti Kanų kino festivalyje, kai konkursinėje programoje varžėsi jo juosta „Petrovų gripas“ (Petrovy v gripe).

Po to, kai pernai buvo panaikintas minėtas draudimas, K. Serebrenikovas persikėlė gyventi į Vokietiją. Į festivalį jis sugrįžta su savo nauju darbu apie garsaus rusų kompozitoriaus asmeninį gyvenimą „Čaikovskio žmona“ (Žena Čaikoskogo).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.