Palaikymo Ukrainai koncerto programą atliks ukrainiečių ir lietuvių muzikantai

Pirmadienio popietę po senosios Zapyškio šv.Jono Krikštytojo bažnyčios skliautais skambės Johanneso Brahmso sekstetai styginiams. Tai bus bendras ukrainiečių bei lietuvių koncertas su Lietuvoje itin retai girdimais styginių sekstetais.

Zapyškio bažnyčioje rengiamas paramos Ukrainai koncertas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Zapyškio bažnyčioje rengiamas paramos Ukrainai koncertas.<br>M.Patašiaus nuotr.
 Altininkė S.Savčuk.
 Altininkė S.Savčuk.
 Violončelininks P.Jacunskas.
 Violončelininks P.Jacunskas.
 Smuikininkė O.Vasiljeva.
 Smuikininkė O.Vasiljeva.
 Altininkas J.Juozapaitis.
 Altininkas J.Juozapaitis.
 Smuikininkė B.Valiukevičiūtė.
 Smuikininkė B.Valiukevičiūtė.
 Violončelininkas A.K.Kmieliauskas.
 Violončelininkas A.K.Kmieliauskas.
Daugiau nuotraukų (7)

Birutė Mačienė, ELTA

Apr 18, 2022, 10:04 AM, atnaujinta Apr 18, 2022, 10:22 AM

Anot muzikantų, šie pavasariški ir jaunatviški kūriniai, kupini emocijų bei nuostabių melodijų, laikomi J.Brahmso kamerinės muzikos šedevrais.

Nemokamas palaikymo Ukrainai koncertas yra „Kaunas ir Kauno rajonas – Europos kultūros sostinė 2022“ programos dalis. Jis bus tiesiogiai transliuojamas feisbuke. Klausytis gyvai atliekamų kūrinių Zapyškio bažnyčioje galės tik iš anksto užsiregistravę klausytojai.

J.Brahmso kūrinius atliks Oksana Vasiljeva ir Barbora Valiukevičiūtė (smuikai), Sofija Savčuk ir Jurgis Juozapaitis (altai), Arnas Karolis Kmieliauskas ir Povilas Jacunskas (violančelės).

Pristatydami atlikėjus koncerto rengėjai mini, kad smuikininkė O.Vasiljeva yra daugelio konkursų ir festivalių laureatė Ukrainoje bei užsienyje. Kaip solistė ji grojo su Ukrainos nacionaliniu simfoniniu, Chmelnyckio filharmonijos, Kijevo solistų kameriniu, „New Era orchestra“, Kijevo Mozarto ir kitais orkestrais.

O. Vasiljeva – "Rulla Voita" dueto su Dmytro Uljanovu (vibrafonu) įkūrėja. Šis duetas nuo pat įkūrimo (2019 m.) surengė daugybę pasirodymų Ukrainoje ir užsienyje.

S.Savčuk (altininkė) gimė Ternopilyje (Ukraina), nuo mažumės ji skina laurus įvairiuose nacionalniuose ir tarptautiniuos konkursuose. Baigusi mokslus Lvovo nacionalinėje Mykolos Lysenkos muzikos akademijoje, aktyviai koncertuoja įvairiuose kameriniuose ansambliuose, yra orkestro „Akademija“ narys. Kaip solistė dažnai groja su Lvovo filharmonijos orkestru.

A.K.Kmieliauskas – vienas ryškiausių jaunosios kartos violončelininkų Lietuvoje. 2016-aisiais A.Glazunovo konkurse (Paryžiuje) tapęs pirmos vietos laureatu, jis greitai tapo vienu aktyviausių savo kartos violončelininkų. Įsitraukė į daugelio Lietuvos klasikinės ir šiuolaikinės muzikos ansamblių veiklą, inicijavo daugybę kultūrinių judėjimų, įkūrė savo ansamblius, įgyvendina savo kūrybines idėjas.

A.K.Kmieliauskas yra šiuolaikinės muzikos ansamblio „Twenty Fingers Duo“ ir violončelininkų ansamblio „Cello Club“ įkūrėjas, šiuolaikinės muzikos ansamblio „Synaesthesis“ ir kvarteto „Chordos“ narys. Nuo 2014 metų jis prisijungė prie Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro artistų.

Iš Kauno kilusi smuikininkė B.Valiukevičiūtė baigė prestižinės Manhateno muzikos mokyklos studijas Niujorke, yra pasirodžiusi pasaulinio lygio koncertų salėse JAV, Japonijoje ir Europoje.

Greta solo pasirodymų smuikininkė jau spėjo pasižymėti kaip puiki dėstytoja – veda meistriškumo kursus Barenboim-Said fonde, Arrigoni menų akademijoje bei Kolombo menų universitete. Apkeliavusi visą pasaulį, pastaraisiais metais menininkė vis dažniau rengia kultūros renginius gimtajame mieste, yra „Kaunas ir Kauno rajonas – Europos kultūros sostinė 2022“ ambasadorė.

Altininkas J.Juozapaitis dažnai koncertuoja kaip solistas ir kamerinės muzikos atlikėjas.

Solistas yra grojęs su Lietuvos kameriniu orkestru, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentų simfoniniu orkestru, Klaipėdos kameriniu orkestru, „New Era orchestra“ (Ukraina). Taip pat yra koncertavęs su M.K.Čiurlionio styginių kvartetu, dalyvavęs daugelyje meistriškumo kursų Lietuvoje ir užsienyje.

Jis – Lietuvos kamerinio orkestro altų grupės koncertmeisteris ir trio „Claviola“ narys.

P.Jacunskas (violončelė) solo grojo su Lietuvos kameriniu, Šv.Kristoforo kameriniu, Lietuvos nacionaliniu simfoniniu, Lietuvos valstybiniu simfoniniu, Kauno miesto simfoniniu, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentų simfoniniu, M.K.Čiurlionio menų mokyklos kameriniu bei Latvijos nacionaliniu simfoniniu orkestrais, Tarptautinio festivalio „Harmos“ jaunimo simfoniniu orkestru (Portugalija), Lietuvos nacionaliniu Vilniaus styginių kvartetu, mušamųjų ansambliu „Giunter Percussions“ ir kitais muzikiniais kolektyvais.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.