Vilnius pagaliau turi savo bigbendą: jo debiutinis albumas – jau čia

Dviejų džiazo virtuozų trombonininko Jievaro Jasinskio bei saksofonininko Liutauro Janušaičio iniciatyva Vilnius jau gali didžiuotis jį reprezentuojančiu džiazo orkestru. Septyniolikos narių kolektyvas debiutavo „Broma Jazz“ festivalyje, vėliau džiugino „Vilnius Mama Jazz“ bei Nacionalinės filharmonijos publiką.

 J.Jasinskis (kairėje) ir L.Janušaitis.<br> A.Rimeikio nuotr.
 J.Jasinskis (kairėje) ir L.Janušaitis.<br> A.Rimeikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2022, 12:40 PM

Vilnius buvo viena iš nedaugelio Europos sostinių, iki šiol neturėjusių ambicingus tikslus sau keliančio bigbendo. Pasak „Vilnius JJAZZ Ensemble“ įkūrėjų, pagrindinis jo tikslas – garsinti Vilniaus vardą tarptautinėje džiazo scenoje.

Iš Amerikos į Lietuvą tradicinio džiazo, svingo garsai keliavo ilgai, bet šiandien jie jau turi savo auditoriją, – dėl to debiutinį albumą ansamblis pavadino „American Stories“. O garso kokybę užtikrino „Baltic Mobile Recordings“ studija ir jos vadovas Vilius Keras.

J.Jasinskis džiaugėsi, kad Lietuvoje jau galime kalbėti apie įrašų kompanijų, kompozitorių ir atlikėjų draugystę ir nuoširdžias pastangas sukurti kokybiškos muzikos produktą.

Albumas pristatomas „Spotify“, „Apple music“, „YouTube“ ir kitose interneto platformose, o kitais metais pasirodys ir „American Stories“ vinilinė plokštelė. Albume skambančios kompozicijos – autoriniai J.Jasinskio ir L.Janušaičio kūriniai 

„Vilnius JJAZZ Ensemble“ sudaro septyniolika profesionalių džiazo muzikantų: Tomas Dičiūnas (fortepijonas), Pranas Kentra (gitara), Valerijus Ramoška, Mindaugas Vadoklis, Audrius Zalcas ir Vytautas Bložė (trimitai), Tomas Botyrius ir Tomas Razmus (alto saksofonai), Liutauras Janušaitis ir Mindaugas Apulskis (tenoro saksofonai), Simonas Šipavičius (baritono saksofonas), Jievaras Jasinskis, Valdas Surdokas ir Albinas Gražulis (trombonai), Valentas Marozas (bosinis trombonas), Nerijus Ardzevičius (kontrabosas), Domantas Razmus (mušamieji).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.