Irenos Milkevičiūtės studentai Profesorei skiria koncertą „Dovana“

Viena ryškiausių visų laikų Lietuvos operos primadonų Irena Milkevičiūtė neseniai atšventė garbingą jubiliejų. Ta proga jos studentai Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Didžiojoje salėje balandžio 30 d. rengia koncertą „Dovana“, skirtą jų mylimai Profesorei.

I.Milkevičiūtė sukūrė įsimintinų, į Lietuvos operos istoriją įėjusių vaidmenų, išugdė būrį mokinių.
I.Milkevičiūtė sukūrė įsimintinų, į Lietuvos operos istoriją įėjusių vaidmenų, išugdė būrį mokinių.
Daugiau nuotraukų (1)

LMTA inf.

Apr 29, 2022, 1:00 PM

Jo metu pasirodys visas būrys I.Milkevičiūtės klasėje studijuojančių jaunuolių, kai kurie iš jų jau spėjo pelnyti apdovanojimų konkursuose, bei jos klasės absolventė sopranas Eglė Stundžiaitė-Bešėnienė. Dainininkams akompanuos pianistė Raminta Gocentienė.

Žadama, kad koncerto metu klausytojų laukia staigmena. Galbūt į sceną kartu su savo auklėtiniais užlips ir pati I.Milkevičiūtė?

Koncerte klausytojai išgirs perspektyvius jaunuosius solistus, kurie, neabejotina, netrukus žibės didžiosiose operos scenose, o kai kurie iš jų jau dabar yra pažįstami operos gerbėjams.

Tai – magistro studijas šiais metais LMTA baigiantys tenorai Laurynas Aksamitas, Karolis Kašiuba, sopranas Emilija Finagejevaitė ir baritonas Nerijus Noreika.

Visi jie jau yra ir Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistai stažuotojai, o E.Finagejevaitė ir K.Kašiuba – Vincės Jonuškaitės-Zaunienės bei Stasio Baro dainininkų konkursų laureatai.

Taip pat dainuos skirtingų metų V.Jonuškaitės-Zaunienės konkursų nugalėtojos sopranai Austėja Zinkevičiūtė ir Aija Jermoloviča, mecosopranai Skirmantė Vaičiūtė ir Gabija Žvinklytė, baritonas Mindaugas Tomas Miškinis bei profesorės klasės pirmakursė Gabrielė Andrulytė.

Pasirodys ir absolventė E.Stundžiaitė-Bešėnienė, kurianti vaidmenis ne tik LNOBT, kur yra solistė stažuotoja, bet ir užsienio scenose. Akompanuos ištikima I.Milkevičiūtės koncertų bendražygė, jos klasės koncertmeisterė pianistė R.Gocentienė.

I.Milkevičiūtė sukūrė įsimintinų, į Lietuvos operos istoriją įėjusių vaidmenų Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre bei kitose mūsų krašto ir užsienio scenose, sukaupė įspūdingą koncertinį repertuarą.

O lygiagrečiai ji daugelį metų dėsto Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, nuo 1988 m. čia ugdydama jaunuosius scenos profesionalus.

I.Milkevičiūtės klasės absolventai savo vokalo menu, suformuotu profesorės, garsina Lietuvą visame pasaulyje, dainuoja mūsų krašto ir užsienio scenose, sėkmingai dirba pedagoginį darbą.

I.Milkevičiūtės klasė yra itin populiari, studijuoti pas profesorę atvyksta ir jaunuolių iš užsienio. Jos klasės absolventės yra tokios žinomos operos solistės kaip Joana Gedmintaitė, Sandra Janušaitė, Aušrinė Stundytė, I.Milkevičiūtės dukra Asmik Grigorian.

Pati I.Milkevičiūtė taip pat yra LMTA – tuometinės Lietuvos valstybinės konservatorijos – absolventė, čia baigė prof. Zenono Paulausko dainavimo klasę. Vėliau ji yra stažavusi „La Scala“ teatre Milane. Įgytos žinios ir įspūdinga sceninė patirtis leidžia perduoti vokalo meno paslaptis būsimiems dainininkams.

I.Milkevičiūtė apdovanota Gedimino ordino Komandoro kryžiumi, Auksiniu scenos kryžiumi, yra Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatė.

Prof. I.Milkevičiūtės dainavimo klasės studentų koncerto „Dovana“ LMTA Didžiojoje salėje pradžia 17 val. Įėjimas laisvas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.