Tarptautinę džiazo dieną „Kaunas Jazz“ kviečia švęsti gyvenimą

Festivalis „Kaunas Jazz“ kviečia švęsti gyvenimą ir balandžio 30-ąją UNESCO iniciatyva visame pasaulyje minimą Tarptautinę džiazo dieną. Džiazu siekiama kovoti su diskriminacija, skatinti kultūrų dialogą ir pakantumą, pagarbą žmogaus orumui ir laisvei. Karo Ukrainoje akivaizdoje vedami šių vertybių kauniečiai miestą atiduos džiazo dvasiai.

Unikalaus balso džiazo atlikėja iš Didžiosios Britanijos Dana Masters.<br> Rengėjų nuotr.
Unikalaus balso džiazo atlikėja iš Didžiosios Britanijos Dana Masters.<br> Rengėjų nuotr.
Oficialią 32-ojo „Kaunas Jazz“ festivalio pradžią Kauno Nacionalinio dramos teatro Didžiojoje scenoje paskelbė fortepijono virtuozas iš Kubos Alfredo Rodriguezas.<br> Rengėjų nuotr.
Oficialią 32-ojo „Kaunas Jazz“ festivalio pradžią Kauno Nacionalinio dramos teatro Didžiojoje scenoje paskelbė fortepijono virtuozas iš Kubos Alfredo Rodriguezas.<br> Rengėjų nuotr.
Ilgai lauktas Jamisono Rosso su grupe (JAV) pasirodymas Raudondvario dvaro Menų inkubatoriaus scenoje.<br> Rengėjų nuotr.
Ilgai lauktas Jamisono Rosso su grupe (JAV) pasirodymas Raudondvario dvaro Menų inkubatoriaus scenoje.<br> Rengėjų nuotr.
 Festivalio siela J.Jučas (kairėje).<br> Rengėjų nuotr.
 Festivalio siela J.Jučas (kairėje).<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 30, 2022, 11:00 AM, atnaujinta Apr 30, 2022, 11:16 AM

Tradiciškai džiazas Kaune šeštadienį skambės Nepriklausomybės aikštėje prie Šv.Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios, kur vakaro koncertuose pasirodys „Kotryna Juodzevičiūtė Collective“ ir karšta grupė iš Estijos „deLULU“. Laisvės alėja iki pat Vienybės aikštės bus paskelbta „Džiazo gatve“. Džiazui dedikuotoje Laisvės alėjoje šiemet numatyta įrengti tris scenas, iš jų dvi bus skirtos muzikai, viena – šokiui.

Laisvės alėjoje „Vikonda FREE Stage“ koncertuos „Vakarė Bivainytė & Group“, Kauno J.Gruodžio konservatorijos mokiniai, Artūro Noviko džiazo mokyklos mokiniai. „Vikonda FUSION Stage“ pasirodys KTU pučiamųjų grupė „The Brass Bees“, Aleksandro Dunio džiazo kvartetas ir „The Bleach Band“.

„Vikonda MODERN Stage“ Vienybės aikštėje karaliaus lindihopas ir salsa, vėliau „Kaunas Jazz Jam #8“ – įvairių stilių gatvės šokių kovose rungsis stipriausieji. Šokių ringe pasirodys ir Lietuvos breiko čempionas, pernai nugalėjęs „Džiazo gatvės“ kovose.

„Tai buvo smagi pramoga, mielai ją pakartosiu šiemet, nes patiko šokti gatvėje ir būti įvertintam“, – sakė 32 metų šokėjas Denisas Ščiglo. Jis teigė šokantis ne dėl titulų ir medalių, o dėl savęs, todėl laimėtų prizinių vietų labai nesureikšmina.

„Su komanda esame užėmę antrąją vietą Estijoje vykusiame tarptautiniame breiko čempionate, kuriame taip pat dalyvavo estai, latviai, suomiai, lenkai, – tad visai neblogi tie mūsų rezultatai“, – kalbėjo šokėjas, pasirodysiantis „Džiazo gatvės“ renginiuose. Vis dėlto vienu didžiausių savo laimėjimų jis laiko 2021 metų Lietuvos breiko čempiono titulą.

Tarp koncertų Laisvės alėjos scenose bus tęsiamas ir Džiazo madų projektas. Jo metu pasirodys jaunieji dizaineriai, siūlantys inovatyvias idėjas džiazo publikai Kaune, juk džiazas – ne tik muzika, bet gerokai daugiau.

Tarptautinę džiazo dieną Kaune vainikuos džiazo gurmanams skirtas dviejų dalių koncertas Nacionalinio Kauno dramos teatro scenoje, jame pasirodys jungtiniai kolektyvai iš Lietuvos ir Brazilijos.

Pirmojoje dalyje klausytojai mėgausis Artūro Anusausko suburtų džiazo atlikėjų atliekama muzika. Vakarą tęs svečias iš Brazilijos Hamiltonas de Holanda, kurio išskirtinis muzikinis kelias yra sulaukęs melomanų dėmesio visame pasaulyje.

Virtuozas iš Rio de Žaneiro groja bandolimu – dešimties stygų instrumentu, artimu mandolinai, ir yra vienas ryškiausių savo šalies džiazo ir sambos atlikėjų bei prodiuserių.

Gegužės 1-ąją, Motinos dieną, festivalis „Kaunas Jazz“ kvies į du išskirtinius koncertus. Vytenio Danieliaus ir Leonardo Bėkšos pasirodymas Kauno choralinėje sinagogoje bus skirtas prancūziškojo džiazo tradicijai, tad atlikėjai bandys bent trumpam nukelti klausytojus į Paryžiaus spalvomis ir aromatais apipintą džiazo muzikos pasaulį.

Nostalgijos netrūks ir bene vienos geidžiamiausių pasaulio festivalių ir koncertų salių džiazo grupių iš Švedijos „Dirty Loops“ koncerte „Žalgirio“ arenoje. Grupė patraukė klausytojų dėmesį naujomis aranžuotėmis ir jau klasika tapusių populiariausių grupių muzikine stilistika, kurios derinys naujųjų laikų džiazo mėgėjams kaitina kraują.

Balandžio 30 d. 19 val. Nacionaliniame Kauno dramos teatre:

- Artūro Anusausko trio (Lietuva)

- Hamiltonas de Holanda „Trio Plays Jobim“ (Brazilija)

Gegužės 1 d. 14 val. Kauno Ohelo Jakovo choralinėje sinagogoje:

- Vytenis Danielius ir Leonardas Bėkša (Lietuva). Koncertas nemokamas

Gegužės 1 d. 19 val. „Žalgirio“ arenoje:

- „Dirty Loops“ (Švedija)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.