Orkestras „Trimitas“ grįžo su auksu iš konkurso Olandijoje

Liepos 17 d. Nyderlandų karalystės Kerkrade mieste vykusiame pasaulio muzikos konkurse „WMC Kerkrade“ Valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“ pelnė aukso medalį pagrindinėje kategorijoje ir apdovanojimą už išskirtinius muzikinius laimėjimus kaip perspektyviausias kolektyvas.

 Valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“ Kerkrade.<br> Kelionių albumo nuotr.
 Valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“ Kerkrade.<br> Kelionių albumo nuotr.
Muzikos konkurse „WMC Kerkrade“ aukso medalis.<br> Kelionių albumo nuotr.
Muzikos konkurse „WMC Kerkrade“ aukso medalis.<br> Kelionių albumo nuotr.
 Anot „Trimito“ vyr. dirigento ir meno vadovo Leifo Karlssono (centre), sėkmė liudija kryptingo ir nuoseklaus darbo rezultatus.<br> Kelionių albumo nuotr.
 Anot „Trimito“ vyr. dirigento ir meno vadovo Leifo Karlssono (centre), sėkmė liudija kryptingo ir nuoseklaus darbo rezultatus.<br> Kelionių albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-07-19 14:09

Konkurse, kuris laikomas vienu svarbiausiu pučiamųjų kultūros reiškinių ne tik Europoje bet ir pasaulyje, varžėsi orkestrai iš šalių, turinčių labai gilias pučiamųjų žanro tradicijas – Šveicarijos, Vokietijos, Olandijos ir kitų.

Anot „Trimito“ vyr. dirigento ir meno vadovo Leifo Karlssono, sėkmė liudija kryptingo ir nuoseklaus darbo rezultatus.

„Virtuoziška programa ir privalomi kūriniai buvo ruošiami pusmetį, jie pareikalavo ypatingo atlikėjų meistriškumo ir noro pasirodyti geriausiai. Perspektyviausio muzikos kolektyvo titulas įrodo, kad prieš dvejus metus pasirinkta šiuolaikiška simfoninio pučiamųjų orkestro koncepcija jau dabar leidžia matyti mūsų orkestrą tarptautiniame kontekste tarp geriausių kitų šalių kolektyvų. Tai labai svarbu plėtojant sąlyginai dar jauną pučiamųjų kultūrą Lietuvoje“, – pažymėjo L.Karlssonas.

Gastrolių Nyderlanduose metu orkestras taip pat surengė įspūdingą koncertą Obichto mieste, kultūros festivalyje „Grensmaas vallei“, kur sulaukė šiltų žiūrovų ovacijų bei siūlymo bendradarbiauti ateityje.

Anot orkestro vadovo prof. dr. Antano Kučinsko, užsibrėžtų tikslų įgyvendinimas leidžia galvoti ir apie tolesnius uždavinius.

„Prieš dvejus metus su lengvu nerimu pradėjome odisėją link to, kas pasaulyje daugybę metų egzistuoja kaip simfoninė pučiamųjų kultūra. Tie sudėtingi metai, sutapę su pandemijos apribojimais, kėlė daug iššūkių.

Tačiau matydami tokius sparčius rezultatus ir atlikėjų motyvaciją, galime tik spėlioti, kokie laimėjimai šio orkestro dar laukia ateityje. Svarbiausia – kantrybė, darbas ir visapusiškas pasitikėjimas. Manau, kad kolektyvas po šios pergalės, dar labiau įtikėjęs savo jėgomis, ateityje surengs ne vieną įspūdingą pasirodymą“, – sakė A.Kučinskas.

Šių metų rugsėjį Lietuvoje pirmą kartą vyks „Trimito“ inicijuotas pučiamųjų muzikos festivalis „Vilnius Winds“. Anot meno vadovo ir vyr. dirigento L.Karlssono, festivalio būtinybėę lėmė suvokimas, kad „Trimitas“ yra pučiamųjų žanro Lietuvoje vėliavnešys, tad turi duoti tam tikrą toną pučiamųjų bendruomenei.

Festivalyje taip pat pasirodys Latvijos pučiamųjų orkestras „Orkestris Rīga“, bus atliekamos tarpžanrinės programos nuo repo iki kabareto bei šiuolaikiniai koncertiniai opusai. Festivalis vyks Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje, kultūros bare „Kablys“, klube „Legendos“ ir kitose erdvėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.