Varėnoje rengiamas muzikos festivalis „Vasaros sonata“

Profesionaliosios muzikos gurmanai, Varėnos rajono gyventojai ir svečiai jau dabar gali rezervuoti keturis rugpjūčio sekmadieniams – gamtos apsuptyje, atnaujintame Varėnos dainų slėnyje vyks pirmasis profesionalios muzikos festivalis „Vasaros sonata“. 

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2022, 12:14 PM

Festivalio organizatoriaus, viešosios įstaigos „Pinus sylvestris“ vadovo Nerijaus Bakulos teigimu, profesionaliosios muzikos renginiai kol kas yra gan retas reiškinys Dzūkijoje. 

„Norisi kiek plėsti kultūrinį akiratį, lavinti estetinį skonį, mažinti atskirtį tarp didžiųjų miestų ir regiono kultūrinio gyvenimo“, – šypteli Nerijus Bakula. 

Varėna – tautos genijaus, pirmojo Lietuvos profesionalaus kompozitoriaus ir dailininko Mikalojaus Konstantino Čiurlionio gimtinė, todėl aukštos meninės vertės muzikos, meno renginiai yra itin reikšmingi Čiurlionio gimtinės kultūrinio identiteto kūrimui ir stiprinimui. 

„Pirmuoju profesionaliosios muzikos festivaliu „Vasaros sonata“ siekiama pritraukti kuo daugiau vietos gyventojų ir svečių, – pasakojo Nerijus Bakula. – Tikimasi, jog tai pavyks pasiekti įvairiapuse, nuotaikinga programa, kviečiant charizmatiškus, bei publikos mylimus atlikėjus. Šių metų festivalyje persipins populiariosios klasikos, miuziklo, džiazo, lietuviškos estrados šlagerių ir tradicinio folkloro muzikos žanrai“.   

Šių metų festivalį pagerbs aukščiausio lygio atlikėjai. Festivalį atidarys Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijų laureatų dainininkės Veronikos Povilionienės ir saksofonininko Petro Vyšniausko duetas drauge su Vytauto Didžiojo universiteto kameriniu orkestru, vadovaujamu Vytauto Lukočiaus – vieno talentingiausių savo kartos dirigentų. Į antrąjį festivalio koncertą legendine kompozitoriaus Benjamino Gorbulskio dainos „Tu ateik į pasimatymą“ eilute pakvies auksiniai Evelinos Sašenko ir Liudo Mikalausko balsai bei pučiamųjų instrumentų anasmblis „Brass bravo. 

Trečiajame koncerte karaliaus svingo muzikos karalienės – trio „The Ditties“ ir pianistas Dmitrijus Golovanovas, kurie abejingų nepaliks ne tik virtuoziškai atliktais kūriniais, bet ir išskirtiniu svingo eros įvaizdžiu. 

„Festivalį vainikuos kamerinis ansamblis „Musica humana“, vadovaujamas varėniškių jau gerai pažįstamo ir mylimo dirigento profesoriaus Roberto Beinario, bei solistų Edmudo Seiliaus ir Kristinos Zmailaitės pasirodymai – pušų apsuptyje skambės programa „Nuostabusis amžius“, – sakė N.Bakula.

Koncertai vyks  rugpjūčio sekmadienių vakarais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.