Gimdymo namų sieną papuošė jautrus kūrinys

Kauno centre veikiantys Kauno ligoninės Krikščioniškieji gimdymo namai nuo šiol turėtų traukti praeivių akį – ant pastato sienos nugulė dekoro ir dizaino studijos „Gyva grafika“ darbas „Gija“.

Gimdymo namų vadovas V.Rudzinskas mano, kad piešinys gražiai atskleidžia pastato paskirtį, nes skaičiuojama, kad čia pasaulį išvysta kas šeštas kaunietis.
Gimdymo namų vadovas V.Rudzinskas mano, kad piešinys gražiai atskleidžia pastato paskirtį, nes skaičiuojama, kad čia pasaulį išvysta kas šeštas kaunietis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 9, 2022, 11:35 AM

Krikščioniškųjų gimdymo namų atstovai teigia, kad naujasis kūrinys simbolizuoja motinos ir naujagimio ryšį.

Pasak vieno darbo autorių menininko Žygimanto Amelyno, piešinys primena Leonardo da Vinci graviūras ir dera prie solidaus seno pastato.

„Klasikiniam piešiniui įgyvendinti pasirinkta jautri graviūros technika. Nesenstanti, nekintanti ir amžina kaip ir jausmas, kurį patiria naujagimio susilaukusi šeima. Tai darbas, kuriam nereikia spalvų, – jos atsiranda žiūrinčiojo mintyse, asociacijose ir prisiminimuose“, – pasakojo Ž.Amelynas.

Krikščioniškieji gimdymo namai – viena seniausių gimdymo įstaigų Lietuvoje.

„Per metus čia gimsta apie 1000 naujagimių.

Neabejoju, kad šių namų darbuotojų šiluma bei profesionalumas ir toliau padės ateiti į pasaulį dar daugybei kūdikių“, – sakė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninės direktorė medicinai Diana Žaliaduonytė.

Krikščioniškuosiuose gimdymo namuose susitinka dvi epochos: daugiau nei 90 metų istoriją menanti senoji pastato dalis ir naujas, 2018 m. baigtas statyti modernus priestatas.

Gimdymo namų vadovas Virgilijus Rudzinskas džiaugiasi pastatą papuošusiu kūriniu: „Mūsų gimdymo namuose pasaulį išvysta kas šeštas kaunietis, o per visą gyvavimo laiką čia gimė apie 100 tūkst. naujagimių, todėl piešinys gražiai atskleidžia pastato paskirtį.

Kartu kūrinys puikiai dera su turtinga pastato istorija – senoji gimdymo namų dalis, ant kurios ir nugulė šis darbas, statyta dar 1926 m. ir yra išsaugojusi vienos pirmųjų Kauno moterų ligoninių fragmentus.“

Piešiniui finansavimas skirtas iš Kauno miesto savivaldybės programos „Kauno akcentai“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.