Filmo „Vilniaus pokeris“ garso takelis bus kuriamas unikalaus koncerto metu

Lapkričio 15 dieną, 18.30 val. Lukiškių kalėjime režisierius Donatas Ulvydas, kompozitoriai Kipras Mašanauskas, Jievaras Jasinskis bei 20-ties profesionalių džiazo atlikėjų orkestras „Vilnius JJAZZ Ensemble“ pradeda minėti artėjantį Vilniaus 700-ąjį jubiliejų.

GoVilnius nuotr.
GoVilnius nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 14, 2022, 10:47 AM

Koncerte skambės specialiai šiam renginiui sukurtos originalios K. Mašanausko ir J. Jasinskio kompozicijos. Renginio metu vyks koncerto gyvo garso įrašymas, – vėliau įrašas taps filmo „Vilniaus pokeris“ garso takeliu. Be to, bus filmuojamos ir „Vilniaus pokerio“ scenos. Žiūrovai ne tiks išgirs koncertą, bet taps masinių scenų dalyviais. Atvykusieji į filmavimo aikštelę bus apsirengę juodai ir papuošti specialiomis, garsiosiomis Ričardo Gavelio knygos puslapiuose minimomis „kanukų“ kaukėmis.

Koncerto metu scenoje taip pat pasirodys aktorius Andrius Paulavičius, kursiantis vieną iš pagrindinių filmo personažų. Tai bus bene pirmas kartas, kai garsus Lietuvos aktorius dainuos gyvai. Kartu su juo pasirodys džiazo vokalistė, „Lietuvos balso“ nugalėtoja Kotryna Juodzevičiūtė.

Kino koncerto metu žiūrovų lauks ne viena staigmena. Tai ir kaskadinių triukų filmavimas, ir legendinio dainininko Jono Mašanausko grįžimas į sceną po 52 metų pertraukos. Maestro atliks visiems gerai žinomą, naujai aranžuotą dainą „Senieji Vilniaus stogai“. Pagal šią 1964 metais sukurtą dainą daugiau nei prieš penkiasdešimt metų buvo nufilmuotas pirmasis lietuviškas muzikinis vaizdo klipas. Jo režisierius Henrikas Šablevičius buvo filmo „Vilniaus pokeris“ režisieriaus Donato Ulvydo kino mokytojas.

D.Ulvydas kartu su „GoVilnius“ miestui dovanos unikalų kino ir muzikos renginį, kurio metu žiūrovams atsivers paprastai itin saugoma kino aikštelė. Lietuvai svarbaus rašytojo R.Gavelio romano „Vilniaus pokeris“ motyvais kuriamas filmas – tai odė Vilniui, laisvei, meilei ir svarbiausia – žmogiškumo nepraradusiam žmogui.

Filmo operatorius – Rytis Kurkuilis, dailininkas – Rimas Olšauskas. Scenos atlikėjų bei filmo personažų kostiumus kuria kostiumų dailininkė Olga-Filatova Kontrimienė. Originalių kompozicijų autoriai – Kipras Mašanauskas ir Jievaras Jasinskis.

Lukiškėse filmuojamo „Vilniaus Pokerio“ kino anonso premjera įvyks sausio 28 dieną, antrojo kino koncerto metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.