Vilniaus kvadratas – kur bus galima smagiai atsisveikinti su senaisiais metais

Gruodžio 31 d. 20 val. „Organum“ koncertų salėje (Savanorių pr. 1) vyks „Naujųjų metų pasimatymas“ su dainininke E.Jennings ir pianistu P.Geniušu (nuotr.).

„Naujųjų metų pasimatymas“ su dainininke E. Jennings ir pianistu P. Geniušu.<br>Organizatorių nuotr.
„Naujųjų metų pasimatymas“ su dainininke E. Jennings ir pianistu P. Geniušu.<br>Organizatorių nuotr.
„Stebuklų vakarai prie židinio pas Čiurlionį“.<br>Organizatorių nuotr.
„Stebuklų vakarai prie židinio pas Čiurlionį“.<br>Organizatorių nuotr.
„Moteris, apie kurią kalbėjo“.<br>Organizatorių nuotr.
„Moteris, apie kurią kalbėjo“.<br>Organizatorių nuotr.
„Apie tai, kas gera: išsaugotas bažnytinis paveldas“. <br>Organizatorių nuotr.
„Apie tai, kas gera: išsaugotas bažnytinis paveldas“. <br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 29, 2022, 9:26 AM

Koncerte skambės įvairių žanrų ir nuotaikų kūriniai. Atlikėjai ners į nepažįstamas muzikos erdves, tad klausytojai patirs staigmenų, kurios leis ir pasvajoti, ir sugraudins, ir įžiebs meilės. Renginio vietoje nuo 19 val. veiks šventinis baras.

Gruodžio 29 ir 31 d. 18 val. M.K.Čiurlionio namai (nuotr.) kviečia į šventinius koncertus „Stebuklų vakarai prie židinio pas Čiurlionį“. Šįvakar jaukiame muzikos salone, spragsint židiniui, kamerinės muzikos koncertą „Muzika dviem“ surengs operos bosas T.Girininkas ir pianistas J.Šervenikas.

Jie atliks V.Barkausko, J.Brahmso, H.Wolfo ir kitų autorių kūrinius. O Naujuosius metus M.K.Čiurlionio namų publika pasitiks su F.Mendelssohno muzika W.Shakespeare’o romantinei komedijai „Vasarvidžio nakties sapnas“. Į stebuklingą sapną ją lydės S. ir R.Zubovų duetas bei aktorė R.Samuolytė.

Gruodžio 31 d. 13 val. Valdovų rūmuose rengiama ekskursija „Moteris, apie kurią kalbėjo“. Joje istorikė dr. N.Kostinienė pasakos apie būsimosios valdovės Barboros Radvilaitės-Goštautienės (1522–1551, nuotr.) auklėjimą ir pomėgius.

Ji atskleis, ką Barborai kalbėjo ir ko jai linkėjo giminės, šeima bei dvariškiai, kartu su lankytojais ieškos didžiojo kunigaikščio ir greta stovėjusius Radvilų rūmus jungusio koridoriaus, kuriuo pas mylimą moterį galimai skubėdavo Žygimantas Augustas.

Gruodžio 31 d. 15.30 val. Bažnytinio paveldo muziejus kviečia į šventinę atradimų ekskursiją „Apie tai, kas gera: išsaugotas bažnytinis paveldas“.

Tai proga pamatyti eksponatus, kuriais pastaraisiais metais buvo papildyta muziejaus ekspozicija, sužinoti apie naujausius bažnytinio meno tyrimus ir susipažinti su „Corpisanti“ parodoje pristatomu relikvijų-skulptūrų fenomenu Lietuvoje XVIII–XIX a. Būtina išankstinė registracija muziejus@bpmuziejus.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.