Lietuvos liaudies buities muziejus kviečia į smagiausias šalyje Užgavėnes

Vasario 18 d. 12 val. „Užgavėnių sostinėje“ Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse prasidės smagiausios Lietuvoje Užgavėnių šventės. Čia veiklos užteks ir mažiems, ir dideliems – bus galima pasigaminti kaukę „Kaukių dirbtuvėlėse“, paganyti akis kaukių parade, pasitikrinti raumenų jėgą liaudiškų žaidimų rungtyse ir ristynėse, o gudrumą – viktorinose. Drauge linksmai trypti, šokti ir vyti žiemą kvies ansambliai ir kapelos.

 Užgavėnių personažai.<br> LLBM archyvų nuotr.
 Užgavėnių personažai.<br> LLBM archyvų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-31 13:13

Kadangi šie metai – Arklio metai, bus galima išmėginti savo žinias dalyvaujant naujoje rungtyje: patiems pabalnoti arklį, pajodinėti ar pavažinėti arklio traukiamu vežimu. Pabalnojus arklį, pašokus, patrypus ir praalkus, lauks Užgavėnių blynų kepimas, o gardus šiupinys – jei pavyks įminti mįslę „Šiupinyno“ viktorinoje! Linksmybes užbaigs tradicinė Lašininio ir Kanapinio dvikova ir Morės išlydėtuvės dausosna.

Ar žinote, kad per Užgavėnes negalima dirbti? Nuo senovės žmonės tikėjo: jei per Užgavėnes dirbsi, sulauksi nelaimių – sukirmys lašiniai, vištos daržus kapstys, vėjai stogus plėšys. Kad taip nenutiktų, reikia važiuoti kuo toliau nuo namų ir darbų. Susibėkime ir ušsigavėkime, kad visos bėdos išdulkėtų: juoksimės, triukšmausim ir kvatosim, o jei bus sniego – jame pasivoliosim!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.