Lietuviškos muzikos scena keliasi į AGATA „Muzikos salę“ – vėl suburs kūrėjus ir muzikos mėgėjus

Unikalus ir analogų Lietuvoje neturintis projektas AGATA „Muzikos salė“ sugrįžta vasario 23–26 dienomis. Tarptautinės Vilniaus knygų mugės metu muzikos mylėtojai čia turės galimybę klausytis žinomų atlikėjų kūrybos gyvai, susitikti su mėgstamais muzikos kūrėjais ir leidėjais bei pirmieji įsigyti naujausius leidinius.   

Muzikos salė. <br>Rengėjų nuotr. 
Muzikos salė. <br>Rengėjų nuotr. 
Muzikos salė. <br>Rengėjų nuotr. 
Muzikos salė. <br>Rengėjų nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

AGATA

Feb 1, 2023, 1:36 PM

Parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vykstantis renginys nuolat keičiasi ir auga. Šiemet Asociacijos AGATA rengiama „Muzikos salė“ vėl džiugins dalyvių, koncertų ir pokalbių gausa. Artėjančios mugės programoje – daugiau nei 50 koncertų bei pokalbių ir beveik 70 stendų. Lietuvos muzikos atlikėjai, leidėjai, festivalių organizatoriai, Lietuvos regionų kultūros centrai bei muzikinių leidinių pardavėjai visų šalies melomanų lauks Litexpo rūmų 1, 2 ir Kino salėse.   

„Šiais metais „Muzikos salėje“ su „jaut?“ dalyvausime, rodos, ketvirtą kartą. Pirmais metais nežinojome ko tikėtis, su kokias lūkesčiais ateiti. Galiausiai viskas baigėsi tuo, kad spaudėme ranką prezidentei Daliai Grybauskaitei, susipažinome su savo lietuviškos scenos herojais ir išpardavėme absoliučiai visą grupės atributiką. Po koncerto „Muzikos salėje“ dvi valandas be sustojimo pasirašinėjau ant albumų. Čia pirmą kartą susipažinau ir su Monique, o po dviejų metų jau turėjome bendrą dainą. Daugybė įspūdžių, smulkių akimirkų, kurios susideda į bendrą gerą patirtį“, – pasakoja grupės „jaut?“ lyderis Džiugas Širvys.   

Visas keturias dienas su lankytojais gyva muzika dalinsis puikiai pažįstami vardai bei lietuviškos scenos naujokai. „Muzikos salėje“ bus galima išgirsti Alinos Orlovos, Nika Ganga, „Sisters on Wire“, „Garbanoto“, Virgio Stakėno, „BIX“ ir daugybės kitų atlikėjų koncertus.   Šiuolaikinės muzikos garsus paįvairins Baroko muzikos orkestras „Cappella Concertante Vilnense“, dainuojantys „Keistuolių teatro“ aktoriai Justas ir Jurgis, o sekmadienio rytą jaunųjų klausytojų lauks šokoteka su vaikų rašytojų Tomo Dirgėlos ir Justino Žilinsko elektrogrupe „Knygų vaikai“.   

„Džiugu, jog kiekvienais metais Lietuvos muzikos scena stipriai praturtėja naujomis idėjomis, garsais ir veidais, o muzikos ir leidinių kokybė nenustoja stebinti. „Muzikos salėje“ visi ir susirenkame pasidžiaugti savo bei kolegų pasiekimais, švęsti kūrybą ir jos įvairovę. Esame didelė bendruomenė ir tai tikrai jaučiasi užsukus į „Muzikos salę“ – čia nėra barjero tarp muzikanto ir klausytojo, kiekvienas gali užkalbinti savo mėgstamą atlikėją, užmegzti naujų kontaktų ir namo grįžti įsikvėpęs“, – sako „Muzikos salės“ organizatorė, asociacijos AGATA direktorė Agnė Begetė.   

Pokalbiams „Muzikos salėje“ bus dedikuota atskira scena – joje apie naujausius savo leidinius pasakos Jessica Shy, grupės „jaut?“, „THE ROOP“, „shishi“, pokalbiuose bus gvildenamos aktualios muzikinės temos, vyks susitikimai su scenos senbuviais Algirdu Kaušpėda, Andriumi Mamontovu, o neatsakytus klausimus publika galės užduoti atlikėjams ir asmeniškai, jų stenduose. 

Lankytojų taip pat lauks autografų sesijos, diskusijos industrijai aktualiomis temomis Kino salėje, PAKARTOT.LT lietuviškos muzikos protmūšis, išskirtinai šiam renginiui sukurtų leidinių, plokštelių pristatymai bei galimybė įsigyti naujausios mylimų kūrėjų atributikos.   

Antrąją „Muzikos salės“ dieną vyks jau tradiciniai AGATA apdovanojimai Lietuvos muzikos atlikėjams, 2022-aisiais sulaukusiems daugiausiai klausytojų dėmesio muzikinėse platformose bei radijo eteryje.   

Viską išgirsti ir patirti patiems Asociacija AGATA kviečia vasario 23 – 26 dienomis, Litexpo parodų ir kongresų centre, „Muzikos salėje“, tarptautinės Vilniaus knygų mugės metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.