360 kultūros projektų Vilniaus savivaldybė paskirstė 1,2 mln. eurų

Nuo parodų iki kino ir koncertų – savivaldybė parems beveik 400 kultūros ir meno projektų projektų jubiliejiniais sostinės metais ir pakvies vilniečius bei užsienio žiūrovus mėgautis menu, skelbia Vilniaus miesto savivaldybė.

Nuo parodų iki kino ir koncertų – savivaldybė parems beveik 400 kultūros  ir meno projektų projektų jubiliejiniais sostinės metais ir pakvies  vilniečius bei užsienio žiūrovus mėgautis menu.<br>S.Žiūros nuotr.
Nuo parodų iki kino ir koncertų – savivaldybė parems beveik 400 kultūros ir meno projektų projektų jubiliejiniais sostinės metais ir pakvies vilniečius bei užsienio žiūrovus mėgautis menu.<br>S.Žiūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-02 11:40, atnaujinta 2023-02-02 13:32

Pranešama, kad kultūros rėmimo programų projektų konkurse Vilnius paskirstė 1,2 mln. eurų. Vienas projektas galėjo gauti iki 7 tūkst. eurų finansavimą.

Konkurse galėjo dalyvauti ne pelno siekiantys juridiniai asmenys, registruoti Vilniaus miesto savivaldybėje, vykdantys kultūrinę veiklą, išskyrus biudžetines įstaigas ir kitas įstaigas, kurios yra išlaikomos arba dotuojamos iš Vilniaus miesto savivaldybės ar valstybės biudžeto.

2022-ųjų pabaigoje sulaukta daugiau nei 520 projektų paraiškų. Finansavimas skiriamas 360 projektų, finansuojama 68,3 proc. iš visų vertintų projektų.

Pranešama, kad konkursu siekiama skirti tikslinį finansavimą naujiems ir tęstiniams kultūros projektams, stiprinti kultūros ir meno inovacijas, šiuolaikinės, intelektualiosios kultūrinės aplinkos kūrimą, kultūrinius mainus tarp Vilniaus ir užsienio miestų, Vilniaus atminties kultūros puoselėjimą, etninės kultūros ir mėgėjų meno iniciatyvas, tautinių bendrijų veiklą, skatinti naujai sukurtų kultūros vertybių sklaidą ir prieinamumą platesnei visuomenei, socialinės atskirties mažinimą.

Kasmet organizuojamas konkursas prisideda prie tokių renginių kaip „Nepatogus kinas“, „Scanorama“, „Kristupo piknikai“, „Gatvės muzikos diena“, „Open House Vilnius“, Vilniaus galerijų savaitgalis, „Mados Infekcija“ finansavimo.

ELTA

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.