„Synaesthesis“ šturmuoja Niujorką: debiutuos prestižiniame festivalyje ir pristatys žymios kompanijos išleistą albumą

Šiuolaikinės muzikos ansamblis „Synaesthesis“ – pakeliui į Niujorką! Prieš kelerius metus dėl pandemijos neįgyvendinta svajonė pasirodyti prestižiniame šiuolaikinės muzikos festivalyje „Long Play“ išsipildys dabar: gegužės 6 d. „Synaesthesis“ Bruklino rajone atliks kompozitorės Žibuoklės Martinaitytės kūrinį „Hado zona“. Ne mažiau džiugi žinia, kad šį kūrinį išleis garsi leidybos kompanija „Cantaloupe Music“.

 „Synaesthesis“ su Ž. Martinaityte.<br> „Synaesthesis“ nuotr.
 „Synaesthesis“ su Ž. Martinaityte.<br> „Synaesthesis“ nuotr.
 „Synaesthesis“ su Ž. Martinaityte.<br> A.Bižio nuotr.
 „Synaesthesis“ su Ž. Martinaityte.<br> A.Bižio nuotr.
 „Synaesthesis“ su Ž. Martinaityte.<br> A.Bižio nuotr.
 „Synaesthesis“ su Ž. Martinaityte.<br> A.Bižio nuotr.
 „Synaesthesis“ su Ž. Martinaityte.<br> A.Bižio nuotr.
 „Synaesthesis“ su Ž. Martinaityte.<br> A.Bižio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-04-22 08:51

„Long Play“ – tai kasmetinis šiuolaikinės muzikos festivalis, trims dienoms užvaldantis Bruklino rajoną. Jį organizuoja žymioji „Bang On a Can“ kompanija su kompozitoriais Michaelu Gordonu, Davidu Langu ir Julia Wolfe priešakyje.

„Synaesthesis“ šiemet įtrauktas į programą, kurioje tokie žymūs menininkai kaip Meredith Monk, Philipo Glasso ansamblis, trijų „Grammy“ laimėtoja Caroline Shaw su „So Percussion“ ansambliu ir daugelis kitų. Į šį festivalį „Synaesthesis“ turėjo vykti dar 2020 m., tačiau, ištikus pandemijai, planus teko atšaukti. Visgi ryšiai su amerikiečių šiuolaikinės muzikos įžymybėmis nenutrūko ir į Niujorką „Synaesthesis“ išvyksta pristatyti amerikietiškosios Ž. Martinaitytės kūrinio „Hado zona“ premjeros.

„Pirmasis mūsų pokalbis su Žibuokle apie šį projektą vyko pirmojo karantino pradžioje. Nežinojome, kur galėtume jį parodyti, nes viskas buvo sustoję, tačiau vis vien pradėjome dirbti. Tai, kad per trejus metus „Hado zona“ sulaukė tiek dėmesio, bus pristatyta Niujorke, o kūrinio įrašą leis žymusis „Cantaloupe Music“, primena žavų moralą: visuomet svarbiausia neišduoti kūrybinio impulso“, – sakė ansamblio „Synaesthesis“ vadovė pianistė Marta Finkelštein.

„Hado zonos“ premjera buvo pristatyta Lietuvos kultūros sezono Bavarijoje uždarymo renginių metu. Iškart didžiulio pasisekimo sulaukęs kūrinys keliauja po Lietuvos ir užsienio festivalius. Valandos trukmės kompozicija nukelia į vandenyno gelmę, panardindama į ypatingai mistišką pojūtį. Kaip sakė Marta, „tekstūrų gylis“ – Žibuoklės Martinaitytės vizitinė kortelė. Kūrinį atliks Artūras Kažimėkas (bosinis klarnetas), Simonas Kaupinis (tūba), Arnas Kmieliauskas (violončelė), Donatas Butkevičius (kontrabosas), Marta Finkelštein (fortepijonas).

„Hado zona“ buvo įrašyta Lietuvoje – tuo rūpinosi „Baltic Mobile Recordings“. Kūrinio CD išleidžiamas gegužės 5 d., amerikietiškosios kūrinio premjeros „Long Play“ festivalyje išvakarėse. Įrašą remia Lietuvos kultūros taryba, kelionę į Niujorką – Vilniaus miesto savivaldybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.