Naujuoju Nacionalinės kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacijos valdybos pirmininku išrinktas Laurynas Žakevičius

Kultūros ir kūrybinį industrijų (KKI) sektorių atstovaujanti Nacionalinė kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacija (NKIKIA) balandžio 20-ąją visuotiniame narių susitikime išrinko naują valdybą ir jos pirmininką.

Laurynas Žakevičius.<br>NKIKIA nuotr.
Laurynas Žakevičius.<br>NKIKIA nuotr.
NKIKIA direktorė Edita Sabalionytė.<br>NKIKIA nuotr.
NKIKIA direktorė Edita Sabalionytė.<br>NKIKIA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Solveiga Ramanauskienė, Nacionalinė kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacija

2023-04-24 10:31

Dvejų metų kadencijai valdybos pirmininku išrinktas „Low Air“ Vilniaus miesto šokio teatro | mokyklos direktorius ir bendraįkūrėjas Laurynas Žakevičius.

L. Žakevičius pakeitė dvejus metus NKIKIA valdybos pirmininkės pareigas ėjusią menų fabriko „Loftas“ vieną iš įkūrėjų Živilę Diavarą.

Pasak naujojo NKIKIA valdybos pirmininko, šių dienų postpandeminė realybė, geopolitinė padėtis reikalauja dar didesnio dėmesio kultūrai, o NKIKIA bendruomenė tam ir yra, kad atstovautų KKI sektorių ir spręstų kylančius klausimus. „Ateinančius dvejus metus drauge su valdyba tęsime pradėtus darbus. Ateities siekiu matyčiau tolygų ir tvarų visų KKI sričių atstovavimą instituciniu ir visuomeniniu lygmeniu įvairiuose formatuose. Tikiuosi, kad sektoriaus dalyviai, kalbu ne vien apie NKIKIA narius, bet ir apie visą KKI sektorių, nepritrūks energijos, jėgų ir reikalingų išteklių įtikinėjant tiek politikus, tiek visuomenę, tiek save, kad kultūra yra sveikos ir pažangios valstybės prioritetas,“ – apie būsimus planus ir viziją kalbėjo NKIKIA valdybos pirmininkas Laurynas Žakevičius.

KKI sektorius pastaruosius kelerius metus susiduria su nemažais iššūkiais, pradedant nuo COVID-19 pandemijos, Rusijos sukelto karo Ukrainoje, baigiant energetikos krize ir infliacija, kuriai daugelis KKI sektoriaus atstovų nebuvo pasiruošę. „Galvojome, kaip prisitaikyti ar net išgyventi, nesustabdant kūrybinės ir kultūrinės veiklos bei neemigruojant į kitas sritis. Ką KKI sektorius tikrai parodė, kad jis yra atsparus, o krizinėmis situacijomis geba generuoti kūrybiškas idėjas kitų sektorių atsparumo ir inovatyvaus vystymosi link“, – apie iššūkius kalbėjo L. Žakevičius.

NKIKIA direktorė Edita Sabalionytė pabrėžia, kad NKIKIA yra lyderiaujanti strateginė kultūrinė NVO organizacija, atstovaujanti KKI sektorių ne tik nacionaliniu, bet ir tarptautiniu lygmeniu bei daranti poveikį kultūriniams politikos sprendimams. Pastarieji metai buvo kupini iššūkių, NKIKIA pavyko telkti KKI sektorių ir pateikti svarbius pasiūlymus sektoriaus veiklos klausimais. „NKIKIA valdyba, kuriai porą kadencijų vadovavo Živilė Diavara, formavo drąsias ir aiškias sektoriaus atstovavimo kryptis – dalyvavome svarbiausių strateginių dokumentų rengime, kėlėme sektoriaus išlikimo klausimus ekstremalių iššūkių akivaizdoje. Naujai išrinkta NKIKIA valdyba, su pirmininku Laurynu Žakevičiumi priešakyje, tikimės taip pat bus stiprus kolegialus asociacijos valdymo organas, padedantis formuoti palankią aplinką KKI sektoriui ir auginti jo potencialą. Tikiu, kad su nauja valdybos sudėtimi sektoriaus laukia pozityvūs pokyčiai, tad linkiu naujai valdybos komandai darbingo ir darnaus kelio“, – sakė NKIKIA direktorė ir valdybos narė E. Sabalionytė.

Naująją NKIKIA valdybą sudaro Lietuvos gretutinių teisių asociacijos AGATA direktorė Agnė Begetė, Lietuvos dizaino asociacijos valdybos pirmininkas Algirdas Orantas, Lietuvos leidėjų asociacijos direktorė Rūta Elijošaitytė-Kaikarė, „Baltic Film & Creative Tech Cluster“ atstovė Agnesta Filatovė, Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacijos direktorius Gediminas Tarasevičius, Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešosios bibliotekos Jono ir Adolfo Mekų palikimo studijų centro vyr. bibliotekininkė Indra Drevinskaitė, NKIKIA direktorė Edita Sabalionytė, Socialinės lyderystės asociacijos direktorė Jurgita Bražinskienė, kūrybos namų „Brazzi“ vadovė Reda Bernotaitė ir Trakų Vokės dvaro sodybos vadovė Ieva Šiušaitė.

NKIKIA yra Lietuvos kultūros ir kūrybinio sektoriaus lyderiaujanti skėtinė organizacija, profesiniu ir bendros veiklos pagrindu jungianti juridinius ir fizinius asmenis. Pagrindinė NKIKIA misija – telkiant Lietuvos KKI bendruomenę, formuoti palankią bei tvarią politinę, kūrybinę, teisinę, ekonominę aplinką sėkmingam Lietuvos KKI sektoriui ir jo potencialo augimui bei panaudojimui, kuriant aukštą pridėtinę vertę Lietuvos visuomenei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.