Aukštaitijos paežeriais vilnija „Water music“ festivalis

Prasidėjo tarptautinis gyvos muzikos festivalis „Water music“, vasaros vakarais siūlantis nemokamus koncertus prie vandens Molėtuose, Utenoje ir Palūšėje.

 Festivalis Palūšėje.<br> A. Stanislovaičio nuotr.
 Festivalis Palūšėje.<br> A. Stanislovaičio nuotr.
 Festivalis Molėtuose.<br> A. Stanislovaičio nuotr.
 Festivalis Molėtuose.<br> A. Stanislovaičio nuotr.
 Festivalis Utenoje.<br> A. Stanislovaičio nuotr.
 Festivalis Utenoje.<br> A. Stanislovaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-06-12 13:18

„Ne paslaptis, kad lietuviai įpratę keliauti savaitgaliais, o mes norėjome padidinti turistų srautą darbo dienomis, bei pagyvinti Palūšės muzikinį gyvenimą. Tad pernai kartu su jaunosios kartos prodiuseriu bei kūrėju Justinu Stanislovaičiu sutarėme organizuoti tarptautinį festivalį. Norėjome, kad vietos gyventojai bei svečiai galėtų gyvai pasiklausyti Lietuvos ir užsienio atlikėjų.

Pernai „Water music“ koncertai vyko Palūšėje ant „Žvejo kranto“ prieplaukos. Šiais metais renginiai numatyti jau trijuose miestuose. Smagu, kai žmonės pasiklausyti muzikos keliauja ne tik pėstute, bet atplaukia ir laiveliais. Muzika prie vandens išties skamba ypatingai“, – teigė vienas iš festivalio idėjos autorių, „Aukštaitijos verslo centro“ vadovas Linas Perveneckas.

Pasak atlikėjo J. Stanislovaičio, viskas prasidėjo nuo idėjos suburti bendruomenes ir kurti tęstinumą turinčią tradiciją.

„Palūšė yra vienas iš Lietuvos kraštovaizdžio perlų, apie kurį, manau, privalo sužinoti visas pasaulis. Todėl festivalis ir tapo tarptautiniu“, – pabrėžė ir pats savo kūrinius festivalyje pristatysiantis J. Stanislovaitis.

Festivalyje skambės įvairių žarnų muzika, nuo dainuojamosios poezijos iki populiariosios, o muzikantai atvyks net iš Kolumbijos ir Malaizijos.

„Smuikininkas Diego Estabanas iš Kolumbijos žavės klasikinės, elektroninės bei džiazo muzikos stilių derme. Norėjome, kad festivalyje skambėtų akustinė ir alternatyvi muzika, tad išgirsime ir liaudies dainų bei elektroninės muzikos sintezę.

Aukštaitijos klausytojus turėtų nustebinti ir gerai žinomas vyresnės kartos scenos meistras Valdemaras Frankonis, kuris pasirodys visiškai netikėtame amplua“, – pasakojo J. Stanislovaitis.

„Water music“ festivalyje šiais metais taip pat pasirodys Darius Žvirblis, Andrius Zalieska-Zala, Vygantas Kazlauskas, Justa Rubežiūtė ir kiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.