Gedulo ir vilties diena – Tylos minute prieš vidurdienį pagerbsime tremties ir okupacijos aukas Renginių programa ir eismo ribojimai Vilniuje

Birželio 14-ąją Vilniuje minima Gedulo ir vilties diena – sovietų okupacijos ir genocido netektims bei pasipriešinimui atminti.

Gedulo ir Vilties diena.<br>Vilniaus savivaldybės nuotr.
Gedulo ir Vilties diena.<br>Vilniaus savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vilniaus savivaldybės inf.

Jun 14, 2023, 10:27 AM, atnaujinta Jun 14, 2023, 10:34 AM

Bus pagerbiamas okupacijos, genocido ir sovietmečio represijų aukų atminimas. Lietuvos Respublikos Seime ir kitose  vietose vyks renginiai, skirti Gedulo ir vilties, Okupacijos ir genocido dienų tragiškoms netektims ir pasipriešinimui atminti.

Minėjimo renginių programa

Birželio 14 d., trečiadienis

Renginiai Gedulo ir vilties dienai atminti

10 val. – Minėjimas, skirtas Gedulo ir vilties bei Okupacijos ir genocido dienoms atminti, Lietuvos Respublikos Seimo Kovo 11-osios Akto salėje ( Įėjimas su kvietimais)

11.59 val. – Tylos minutė – pilietinė akcija okupacijos aukoms atminti. Tenutyla kasdienybės šurmulys. Išgirsk. Įsiklausyk į savo širdies plakimą. Dalyvauk pilietinėje akcijoje okupacijos aukoms atminti. Likus minutei iki vidurdienio TYLOS MINUTE pagerbk jų kančią.

12 val. – Valstybės vėliavos pakėlimo ceremonija Nepriklausomybės aikštėje.

12.15–12.30 val. – Pagarbos eisena nuo Nepriklausomybės aikštės Gedimino pr. iki Aukų gatvės.

12.30–12.55 val. – Okupacijos, genocido ir sovietmečio represijų aukų pagerbimo ceremonija prie paminklų politiniams kaliniams ir tremtiniams Aukų gatvėje.

13 val. – Istorinės atminties akcija „Atminties neištremsi“ šalia Okupacijų ir laisvės kovų muziejaus. Planuojama akcijos pabaiga – birželio 15 d. 12 val.

14 val. – Atminimo valanda prie Naujosios Vilnios geležinkelio stoties memorialo.

17.30 val. – Šv. Mišios Vilniaus arkikatedroje bazilikoje.

Birželio 15 d., ketvirtadienis

Renginiai Okupacijos ir genocido dienai atminti

9 val. – Gėlių padėjimo ceremonija prie paminklo žuvusiems už Tėvynę Lietuvos kariuomenės karių kapų memoriale Antakalnio kapinėse.

17 val. – Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro išleisto periodinio tęstinio leidinio „Lietuvos gyventojų genocidas“ paskutinio 6-ojo tomo ir parodos „Vardai ir likimai. Geriausias paminklas totalitarinių režimų aukoms – jų vardų ir likimų rašytinis įamžinimas“ pristatymas Lietuvos Respublikos Seimo lankytojų centre.

Visa 2023 metų Gedulo ir vilties bei Okupacijos ir genocido dienų renginių programa >> https://bitly.ws/Ik8w

Bus laikinų eismo ribojimų

Birželio 14 d. dėl renginių 11:30 – 12:30 val. bus draudžiamas transporto priemonių eismas Gedimino prospekto dalyje nuo A. Goštauto iki Gynėjų gatvės, o 12:15 – 13:30 val. – Gedimino prospekto dalyje nuo Vasario 16-osios iki J. Tumo-Vaižganto gatvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.