Amžinojo poilsio atgulė Jonavos krašto šviesuolis K. Federavičius

Birželio 17 d. užgeso Jonavos krašto šviesuolio, leidyklos „Dobilas“ ir Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos įkūrėjo bei ilgamečio jos pirmininko, 16-os knygų autoriaus Kosto Fedaravičiaus gyvybė. Literatui buvo 84-eri.

 K. Fedaravičius.<br> Jonavos viešosios bibliotekos nuotr.
 K. Fedaravičius.<br> Jonavos viešosios bibliotekos nuotr.
 K. Fedaravičius.<br> Jonavos viešosios bibliotekos nuotr.
 K. Fedaravičius.<br> Jonavos viešosios bibliotekos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 19, 2023, 6:16 PM

Iškilus jonaviškis kūrė eilėraščius, išaukštino poemoje ir gimtąjį Sklėriškį, įamžino trijų lietuvių raštijos pradininkų atminimą sonetų romanuose „Abraomas Kulvietis“, „Martynas Mažvydas“ ir „Stanislovas Rapolionis“, paskelbė publicistikos ir 1970–1994 m. jam rašytų Eugenijaus Matuzevičiaus laiškų leidinį „Mielas Bičiuli ir Broli...“, interviu su Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos nariais rinkinį „Mano tėviškė – Rojaus kampelis“, publicistikos knygą „Jonaviečiai“, sudarė kaimo rašytojų kūrybos almanachų, buvo daugelio knygų sudarytojas, redaktorius, bendraautoris. Jam vadovaujant „Dobilo leidykla“ išleido apie 300 knygų.

Poetas E. Matuzevičius yra pasakęs: „Man ypač patinka K. Fedaravičiaus atkaklumas, jo šventas tikėjimas kultūra, literatūra, jo mokėjimas aistringai dirbti, gyventi gražia, tauria viltimi. Ir puiku, kad K. Fedaravičius nemoka, negali būti abejingas. Jis visada dirba, aistringai ir tauriai tikėdamas savo darbo, savo svajonės, vilties prasme.“

K. Fedaravičiaus buvo Lietuvos žurnalistų sąjungos narys, dirbo Pasvalio laikraščio „Darbas“ redakcijoje, mokytojavo Kiemėnuose, Krinčine, buvo Pasvalio krašto muziejaus bičiulis.

Atsisveikinimas su K. Fedaravičiumi – laidojimo namuose „Amžina ramybė“ (Kaštonų g. 1, Jonava), laidotuvės – birželio 20 d., 12 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.