Vilniaus kvadratas – įdomūs ir nemokami renginiai savaitgalį bei kitą savaitę

Keturi iš daugelio renginių šį savaitgalį ir kitą savaitę Lietuvos sostinėje.

Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 26, 2023, 11:07 AM

Rugpjūčio 26 d. 16 val. kuratoriai kviečia žiūrovus apsilankyti vienos dienos įvadiniame renginyje „Pasiliki nulyje“ Lietuvos nacionaliniame dramos teatre Vilniuje. Renginio metu vyks performansai ir filmų peržiūros, bus pristatyti įvairūs garso kūriniai, fotografijos ir tekstų intarpai. Šis renginys – užuomina apie 15-osios Baltijos trienalės pagrindinę programą. Renginys nemokamas.

Rugpjūčio 27 d. 14 val. teatras „Lėlė“ kviečia į lėlių ir objektų spektaklį vaikams „Mįslė(s)“. Jame susipina smulkioji lietuvių tautosaka, mitologija ir jos motyvai, žaismingai pateikiami metaforų ir vaizdų kalba. Pasak režisierės A.Bagočiūnaitės-Paukštienės, „aktorių užduodamos mįslės atskleis užkoduotą mūsų protėvių pasaulėvaizdį ir išmintį. Juk senovėje ritualinis mįslių ar patarlių įminimas galėjo būti ne tik žaidimas, varžymosi forma, išminties ir vikrumo demonstravimas, bet ir gyvybės ar mirties klausimas“. Bilieto kaina – 9 Eur.

Rugpjūčio 30 d. 18 val. Vilniaus rotušėje atidaroma paroda „Permacrisis“, kurioje pristatomi gerai žinomų menininkų E.Bžesko, A.Gražio, T.Gutausko ir V.Marcinkevičiaus kūriniai.

Parodos idėja menininkų grupei kilo kaip rezonansas į nuolatinį nerimo jausmą, kurį žmonijai kelia pastarųjų metų įvykiai. Kartu tai retrospektyva, sujungianti du laikotarpius, kuriuos skiria 20 metų. Žiūrovai galės įvertinti menininkų kūrybos pokyčius. Renginys nemokamas.

Rugsėjo 1 ir 2 d. 23 val. vilniečiai ir miesto svečiai, susirinkę pievoje prie Baltojo tilto, taps naujo Lietuvos rekordo liudininkais – lazerių šou „Future Vilnius“ metu dangų nutvieks net 70 lazerių. Sostinės dienų lazerių šou reginyje susipins lazerių spinduliai ir kiekvieną jų erdvinį virpesį palydinčios elektroninės muzikos kompozicijos. Šou programoje bus naudojama profesionali lazerių įranga, nežalojanti gamtos ir nedaranti jai neigiamo poveikio. Renginio trukmė – valanda, o vieno pasirodymo – apie 15 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.