Festivalio „Kitoks‘ 24“ programoje – šiuolaikinio cirko ir muzikiniai spektakliai

Sausio mėnesį, Vilniuje jau tryliktą kartą vyks tarptautinis festivalis skirtas vaikams ir jaunimui KITOKS! Šių metų festivalio programa orientuota į šiuolaikinio cirko ir muzikinius spektaklius, kuriuose bus galima išvysti ne tik lietuvių, bet ir katalonų, prancūzų, belgų kūrėjų darbus, skirtus jaunajai auditorijai! 

„Beatles for Babies“ pasirodymas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
„Beatles for Babies“ pasirodymas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
„Double You“ pasirodymas.<br>Kathie Danneels nuotr.
„Double You“ pasirodymas.<br>Kathie Danneels nuotr.
„BasarKus“ pasirodymas.<br>S.Lamotte nuotr.
„BasarKus“ pasirodymas.<br>S.Lamotte nuotr.
BAKEKE pasirodymas.<br>F.Rosselli nuotr.
BAKEKE pasirodymas.<br>F.Rosselli nuotr.
„The Paper Theatre“ pasirodymo akimirka.<br>Asmeninio albumo nuotr.
„The Paper Theatre“ pasirodymo akimirka.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

„Menų spaustuvė“

Dec 6, 2023, 2:10 PM

Šiais metais festivalis lankytojus pasitiks ir atsinaujinusiu vizualiniu identitetu. „Augdamas su metais festivalio pavadinimas įgavo naują prasmę, jis apibrėžia ne tik renginio formato, bet ir programos įvairovės unikalumą. Programa prieinama visiems, nuo pačių mažiausiųjų iki suaugusiųjų, nes kiekvienas pasirodymus gali pamatyti kitaip. Tai norėjome ir perteikti ir naujajame festivalio identitete. Logotipą sudaro skirtingos, žaismingos raidės, kurių kiekviena turi savo nuotaiką ir dinamiką, o tai atspindi festivalio programos ir lankytojų įvairovę“, – pasakoja „Taktika studio“ kūrėjai Mantas Rimkus ir Nerijus Keblys. 

Sausio 13–20 dienomis, KITOKS festivalyje bus galima išvysti net kelias programos kryptis. „Rengiant festivalio programą pasirinkome kelias formavimo kryptis – pirmoji jų – šiuolaikinio cirko kūrėjų darbų pristatymas jaunajai publikai, nes reikia pripažinti, kad vaikams šio žanro spektaklių Europoje nėra jau tiek daug. Festivalio KITOKS programoje daugelyje spektaklių bus galima išvysti kelių scenos meno sričių – objektų teatro ir cirko bei cirko ir šiuolaikinio šokio sąjungas. Antroji programos kryptis – muzikiniai spektakliai vaikams, tarp kurių ir katalonų kūrinys kūdikiams „The Beatles“ ritmu!“, – festivalio programą pristato jos sudarytoja, Menų spaustuvės vadovė Jolita Balandytė. 

Festivalio pradžią sausio 13 dieną trankiai skelbs katalonų „La petita malumaluga“ darbas „Beatles for babies“, kurio metu vaikai ir suaugusieji galės mėgautis „The Beatles“ rafinuotomis dainų aranžuotėmis, kurias atliks profesionalūs muzikantai, o šio pasirodymo metu bus galima žaisti, laisvai judėti scenoje bei bendrauti su atlikėjais. Kiti atvykstantys katalonai „Rauxa Cia“ festivalyje KITOKS pristatys savo spektaklį „The Paper Theatre“, kuriame pasitelkiama novatoriška lėlių teatro, objektų manipuliacijos, klounados ir fizinio teatro technika ir neribotos vaizduotės galia. 

Prancūzas Fabrizio Rosselli pristatys pantomimos spektaklį „BAKEKE“, o jame nutrūktgalvis personažas susidurs su neįmanomu, jo ambicijos vers jį stotis į akistatą su savo ribomis ir užsispyrimu. Belgų kompanija „Be Flat“ pristatys socialinį eksperimentą apie ribas ir tapatybę – „Double you“ – tai cirko pasirodymas, kuriame nuolat besikabinėjama prie ribų bei siūloma unikali patirtis kiekvienam žiūrovui. O taip pat paskutinę festivalio dieną bus galima išvysti ir prancūzų „Lamento Company & Academy Fratellini“ virtuoziškai žaismingą duetą, kuriame susilies cirkas ir šokis  – „The fabulous tale of BasarKus“! 

Pirmą kartą festivalio KITOKS istorijoje formuojant lietuvišką programą į pagalbą buvo pasitelkti ir ne vienerius metus Menų spaustuvėje vykdomos edukacinės programos „Jaunieji kritikai“ dalyviai! „Šiuos jaunus žmonės, ne jokios abejonės galime vadinti ištikimąja mūsų auditorija, kuri stebėjo festivalio KITOKS spektaklius 2023 metų žiemą bei lankėsi kituose mūsų organizuojamuose festivaliuose ir renginiuose. Reikia pripažinti, kad diskusija su jaunais ekspertais, jų pateiktos įžvalgos, komentarai bei argumentai stipriai prisidėjo prie sprendimo, ką įtraukti į šių metų festivalio programą ir kokius konkrečius lietuviškus spektaklius pasirikti“, – apie festivalio kūrimo procesą pasakoja Jolita Balandytė.  Tad šiemet lietuviškoje festivalio KITOKS programoje išvysime Klaipėdos lėlių teatro spektaklį „Tunelis“, Juozo Miltinio dramos teatro ir „No Shoes“ teatro bendrą darbą „Lopšinė žemei“ bei „No Shoes“ teatro spektaklį „Avinai“. 

Tarptautinis festivalis vaikams ir jaunimui KITOKS, jau sausio 13–20 dienomis, Menų spaustuvės erdvėse. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.