Meno maršrutai: kryptis – Lietuva

Sausio 21 d. įvyko 17-ojo Vilniaus trumpųjų filmų festivalio apdovanojimų ceremonija. Šiemet varžėsi 42 trumpieji filmai iš daugiau nei 30 užsienio šalių, tarp jų 11 lietuvių kūrėjų darbų. Festivalio Didįjį prizą pelnė režisieriaus A.Hirai filmas „Pirtis“ apie paskutinę metų dieną mažame Japonijos miestelyje, kai vyriškis ateina į viešą pirtį atsiimti pamiršto daikto ir susigundo pasilikti. Geriausiu nacionalinės programos filmu buvo pripažintas debiutinis M.Augustaitytės „Numeris Vienas“. Jis – apie dvylikametį Arianą, kuris su partnere ruošiasi Lietuvos standartinių ir Lotynų Amerikos šokių čempionatui.

Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 27, 2024, 12:47 PM

Sausio 22 d. Valdovų rūmuose pristatytas audiogidas lenkų kalba. Kol kas juo naudotis galima tik III maršruto ekspozicijose, o artimiausiais metais audiogidai lenkų ir ukrainiečių kalbomis bus parengti ir I bei II maršrutų nuolatinėms ekspozicijoms. Prieš keletą metų Ukrainos pirmosios ponios O.Zelenskos paskatinimu muziejuje įgyvendintas sumanymas sukurti audiogidą ukrainiečių kalba. Tai buvo pirmasis skaitmeninis Valdovų rūmų lobių pristatymas ukrainiečių kalba.

Sausio 23 d. dvidešimt penktoji kauniečių rašytojų Vieno lito literatūrinė premija už filosofinį gilumą, temų įvairovę, kultūrinių ir filosofinių intertekstų bei asmeninės patirties dermę eilėraščių rinkinyje „Tryliktasis mėnuo“ paskirta poetei, literatūros kritikei, filosofijos daktarei I.Rudžianskaitei.

Sausio 24 d. Tarptautinės edukacijos dienos proga pristatyta programėlė „Burbulai“, kurios autorės siūlo nemokamai klausytis ne tik lietuviškų pasakų, bet ir įdomių istorijų, vaikams suprantama kalba pasakojančių apie skirtingas negalias ir mokymosi sutrikimus, ir nuo mažens ugdyti pozityvų požiūrį, toleranciją. Šiuo metu programėlėje galima nemokamai klausytis 5 tokių istorijų – apie autizmą, Dauno sindromą, disleksiją, regos bei klausos negalias. Pavasarį tų istorijų bus daugiau – apie aktyvumo ir dėmesio sutrikimą, cukrinį diabetą ir judėjimo negalią.

Sausio 29 d. kino renginių ciklas „Pamatyk kine“ žiūrovus pakvies atrasti P.Bogdanovichiaus filmą „Popierinis mėnulis“ (1973 m.), kuris bus rodomas „Forum Cinemas“ kino teatruose. O.Welleso ir J.Fordo draugas, nespalvotų filmų mėgėjas, ekscentriškų komedijų ir jaudinančių dramų meistras, amerikiečių kino klasikas P.Bogdanovichius mokėjo meistriškai atkurti pasirinkto laikmečio niuansus. Jo režisuotame kelio filme „Popierinis mėnulis“ dera humoras ir nostalgija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.