S. Kairys įteikė „Auksinio fenikso“ apdovanojimą metų kultūros rėmėjui

Vilniaus rotušėje pirmadienį iškilmingai įteikti vienos didžiausių šalies kultūros bendruomenių – Lietuvos kultūros centrų asociacijos – kasmetiniai apdovanojimai „Auksinis feniksas“. Jais pagerbiami svariausiai prisidėjusieji prie šalies kultūros kūrimo, plėtros, perdavimo, saugojimo bei kultūros centrų sistemos vystymo, tobulinimo ir viešinimo.

  „Auksinio fenikso“ laureatai.<br> Rengėjų nuotr.
  „Auksinio fenikso“ laureatai.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos kultūros ministerija

2024-01-30 11:59

„Nuoširdžiai sveikinu visus „Auksinio fenikso“ laureatus, taip pat Lietuvos kultūros centrus ir jų suburiamas bendruomenes. Jūsų dėka kultūra keičia, ugdo ir augina. Gera žinoti, kad šiame kelyje sulaukiate rėmėjų ir bendraminčių“, – apdovanojimų renginyje kalbėjo kultūros ministras Simonas Kairys.

Pasak jo, labai svarbu pamatyti ne tik kūrėjus, bet ir tuos, kurie yra šalia mūsų kultūros bei meno atstovų. Tuos, kurie remia, palaiko, sukuria sąlygas ir padeda nelengvame kūrybos kelyje jaustis tvirčiau. Metų kultūros rėmėjo „Auksinis fenikso“ apdovanojimą ministras įteikė akcinei bendrovei „ORLEN Lietuva“.

Ji yra viena didžiausių šalies kultūros, sporto, socialinių ir ekologinių projektų rėmėja. „ORLEN Lietuva“ ypač aktyviai prisideda prie Mažeikių rajono savivaldybės, kur plėtoja savo pagrindinę veiklą, kultūros centro ir visuomeninių organizacijų kultūrinių renginių bei projektų rėmimo. Bendrovė taip pat teikia paramą kultūrinį gyvenimą skatinantiems projektams visoje Lietuvoje.

Ceremonijoje Metų kūrėjo „Ausinis feniksas“ įteiktas Joniškio kultūros centro kūrybinei komandai –Dovilei Juknienei, Jurintai Mickaitei ir Modestui Juknai, Metų partnerio „Auksinis feniksas“ atiteko kaimo bendruomenių asociacijai „Plungės kraštas“, Metų kultūros politiko – Tauragės rajono savivaldybės merui Dovydui Kaminskui, Metų kultūros centro vadovo – Pasvalio kultūros centro direktoriui Robertui Lavickui.

„Auksinio fenikso“ apdovanojimai įteikti jau devintą kartą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.