Pasaulinio ryškumo menininkė Marina Abramović – gyvai ant scenos Vilniuje

Jau kovo 8 dieną – per Tarptautinę Moters dieną – Marina Abramović, pasaulinio ryškumo menininkė, kuri „Forbes“ ir „Time“ žurnalų duomenimis, pripažįstama kaip įtakingiausia šiuo metu gyvenanti pasaulio menininkė, gyvai žengs į sceną „Moters Vizijos“ konferencijoje ir pasidalins „Atsparumo prieš negandas, problemas ir rūpesčius formule, kuri padeda atkakliai siekti pačių didžiausių svajonių ir kurti savo gyvenimą“.

Marina Abramović.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Marina Abramović.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Marina Abramović.<br>Organizatorių nuotr.
Marina Abramović.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Renata Cikanaitė

Feb 28, 2024, 1:54 PM

„Didelė garbė ir atsakomybė priimti tokį svečią Lietuvoje“, – sako Moters Vizijos konferencijos organizatorė Renata Cikanaitė.

„Marina Abramović yra sulaukusi apdovanojimų daugelyje šalių. 2009 metais, menininkė buvo pagerbta pirmos klasės Austrijos garbės kryžiumi. 1997 metais Venecijos Bienalėje gavo Auksinio Liūto apdovanojimą. 2003 ji buvo pagerbta Vokietijos Meno ir Niujorko Šokio ir Performanso Akademijos. 2011 metais Amerikos Meno Federacija Marinai Abramović įteikė apdovanojimą už nuopelnus kultūrai ir menui. Ispanija pasaulio performansininkei įteikė vieną prestižiskiausių Europos Tautų apdovanojimą už vaizduojamąjį meną“.

Šalia Marinos scenoje kalbės neuromokslininkė Laura Vencė, aktorė Ineta Stasiulytė, plastikos chirurgas Gediminas Samulėnas, psichoterapeutė Aušra Kurienė, ilgaamžiškumo ekspertė Rimė Balanaškienė ir kiti pranešėjai.

Konferencija kvies visas moteris socialiniam dialogui apie išskirtinai moterims kylančius pasitikėjimo, meilės sau, sprendimų galios iššūkius. Pašnekovų įvairovė leidžia atliepti skirtingas moters gyvenimo sferas, kurios visos sudaro darnią visumą kiekvienos moters gyvenime.

„Tačiau taip pat norime tą dieną moterims padovanoti šventę“, -tęsia Renata Cikanaitė. „Ne veltui Moters Vizijos konferencija jau aštuntus metus organizuojama kovo 8 dieną. Norime švęsti tą dieną kartu ir kiekvienai moteriai padovanoti džiaugsmo ir atsipalaidavimo akimirkų.

Tuo pasirūpins gausūs renginio partneriai, kurie turės kuo pavaišinti ir atgaivinti gomurį, pasiūlys atlikti profesionalų makiažą ir išbandyti kosmetines priemones, pakonsultuos ilgaamžiškumo ir grožio palaikymo klausimais. Ir namo išlydės su gera nuotaika, laime širdyje ir dovanomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuvoje prasideda intensyviausių karinių pratybų ciklas