Žaidimai ir knygos ant ratų pasieks net atokiau gyvenančius

Gyvenantiems toliau nuo Vilniaus centro – Pavilnyje, Verkiuose ar Salininkuose – netradicinė biblioteka atveš skaitymo džiaugsmą.

Biblioteką ant ratų galėjo pamatyti ir Vilniaus knygų mugės lankytojai.<br>S.Lukoševičiaus nuotr.
Biblioteką ant ratų galėjo pamatyti ir Vilniaus knygų mugės lankytojai.<br>S.Lukoševičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2024, 12:03 PM

Jau artimiausiu metu sostinėje pradės važinėti netradicinis autobusas. Biblioteka ant ratų toliau nuo viešosios bibliotekos padalinių įsikūrusiems vilniečiams ne tik skolins leidinius, bet ir organizuos kultūrinius renginius.

„Biblioteka jau seniai nebėra tik ta vieta, kur galima pasiskolinti knygų. Bibliotekose vyksta diskusijos, susitikimai, rengiamos parodos, filmų peržiūros, veikia įvairūs klubai. Bibliobusu atvykdami į toliau nuo bibliotekų įsikūrusias bendruomenes norime supažindinti vilniečius su šiuolaikinių bibliotekų veikla ir paskatinti aktyviai naudotis teikiamomis paslaugomis“, – sakė savivaldybės vicemerė Simona Bieliūnė.

Mobilioji biblioteka padidins viešosios bibliotekos paslaugų prieinamumą gyventojams, įsikūrusiems toliau nuo bibliotekos padalinių. Planuojama, kad bibliobusas į numatytas vietas vyks vieną ar kelias dienas per savaitę.

„Bibliobusas – išskirtinė dovana visų amžiaus grupių vilniečiams.

Norėjome sukurti jaukią erdvę bendruomenių susibūrimams, kur kiekvienas jaustųsi laukiamas. Tikimės, kad bibliobusas taps neatsiejama vilniečių laisvalaikio dalimi“, – kalbėjo savivaldybės Centrinės bibliotekos direktorė Rima Gražienė.

Bibliobuso fondą sudarys apie 900 grožinės ir negrožinės literatūros knygų lietuvių ir užsienio kalbomis, galvosūkių ir žaidimų, skirtų vaikams ir suaugusiesiems.

Visi lankytojai turės galimybę užsiregistruoti ir tapti bibliobuso skaitytojais, naudotis elektroniniu katalogu. Bibliobuse veiks nemokamas belaidis internetas, bus galima išsispausdinti ar kopijuoti dokumentus.

Mobiliojoje bibliotekoje vienu metu gali tilpti iki 10 lankytojų. Turintiems judėjimo sunkumų patekimą į bibliobuso vidų palengvins įrengtas keltuvas.

„Projektuodami bibliobusą norėjome sukurti jaukią, tarsi namų aplinką, todėl apdailai panaudota nemažai medžio, kad savo šiltu atspalviu jis visus ne tik sušildytų, bet ir gamintų vitaminą C“, – pasakojo bibliobuso projektuotoja Aurelija Slapikaitė-Jurkonė.

Šiltuoju metų laiku lankytojai galės ne tik užeiti į bibliobuso vidų, bet ir mėgautis poilsiu šalia jo. Bibliobuso fasade sumontuotas nuleidžiamas ekranas, numatytas kokybiškas garsas renginiams. Šalia bus įrengti gultai ir skėčiai.

Šiuolaikiška mobilioji biblioteka siūlys ne tik knygas. Atsižvelgiant į bendruomenių poreikius bibliobuse numatomos filmų peržiūros, knygų klubai, skaitmeninio raštingumo, robotikos užsiėmimai, įvairi kita veikla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.