Gimnaziją papuošė buvusių moksleivių dovanotas žaismingas gatvės meno kūrinys

Buvę vienos Kauno gimnazijos moksleiviai mokymo įstaigai įteikė neįprastą dovaną – mat norėjo, kad čia besimokantieji ne tiktai žinias krimstų, bet ir dažniau nusišypsotų. Taip ant niūraus pastato sienos atsirado žaismingas ir kiek keistas piešinys.

Gimnazijos pastato sieną papuošė žaismingas gatvės meno kūrėjo piešinys.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Gimnazijos pastato sieną papuošė žaismingas gatvės meno kūrėjo piešinys.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2024, 7:20 AM

Studentų miestelyje ant Kauno technologijos universiteto gimnazijos pastato atsirado gatvės meno kūrinys, vaizduojantis vaiką, kuriam vietoj galvos nupieštas spalvingas Rubiko kubas – mechaninis galvosūkis, kurį 1974 m. išrado vengrų skulptorius ir architektūros profesorius Erno Rubikas.

Taip pat ant sienos tarsi paprastu pieštuku pripaišyta įvairių daiktų, prirašyta formulių, o vienas užrašas skelbia, kad aukščiau – tik dangus.

Gimnazijos direktorius Tomas Kivaras pasakojo, kad pilkas penkių aukštų mokymo įstaigos pastatas atrodė gana niūriai.

„Gimnaziją baigę mokiniai sumanė, kad jį reikia pagražinti. Jie gavo finansavimą iš programos „Kauno akcentai“ ir kreipėsi į gatvės meno kūrėją Žygimantą Amelyną. Jis pasiūlė kelis piešinių variantus ir buvę gimnazistai išsirinko būtent šį“, – kūrinio atsiradimo istoriją atskleidė gimnazijos vadovas.

Menininkas Ž.Amelynas sakė, kad kai reikia sugalvoti, ką piešti ant įstaigų, kurios susijusios su jaunais žmonėmis, fasadų, visada tenka gerokai pasukti galvą.

„Nesinori, kad piešinys būtų labai vaikiškas, visada siekiu, kad jis skleistų kokią nors žinią ir atrodytų estetiškai“, – pasakojo menininkas.

Rubiko kubas specialiai nupieštas taip, kad atrodytų iki galo nesudėliotas.

„Visai nereikia, kad galvoje visi kvadračiukai būtų tvarkingai sudėlioti, nes mes visi skirtingi. Nereikia, kad visi mąstytume šabloniškai“, – sakė Ž. Amelynas.

Balsvas gatvės meno kūrinio fonas su piešiniais ir užrašais vaizduoja tarsi gimnazisto sąsiuvinį, kurio galiniuose lapuose visada būna įvairių užrašų, minčių, piešinių ir idėjų.

„Linkiu, kad nauja karta užaugtų dar kūrybingesnė, o baltame gyvenimo lape neliktų tuščios vietos“, – sakė piešinio autorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.