Paupyje baigta formuoti meno galerija po atviru dangumi, paskutinis eksponatas – tarsi iš kosmoso atskriejęs šviečiantis „Gyvybės akmuo“

Sostinės Senamiestyje vystomame Paupyje „Darnu Group“ pristatė paskutinį, jau devintą unikalų meno kūrinį, kuriuo oficialiai užbaigė čia esančios atvirosios meno galerijos formavimo darbus. Iš kosmoso atskriejusį dangaus kūną primenantis menininko Lino Kutavičiaus darbas „Gyvybės akmuo“ įsikūrė netoli Vilnios, prie pat Paupio ir Užupio rajonus jungiančio tilto. Į šį ir kitus galerijoje esančius Lietuvos menininkų autorinius darbus „Darnu Group“ investavo 200 tūkst. eurų.

Paupyje baigta formuoti meno galerija po atviru dangumi, paskutinis eksponatas – tarsi iš kosmoso atskriejęs šviečiantis „Gyvybės akmuo“.
Paupyje baigta formuoti meno galerija po atviru dangumi, paskutinis eksponatas – tarsi iš kosmoso atskriejęs šviečiantis „Gyvybės akmuo“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2024, 1:23 PM

Pasak „Darnu Group“ korporatyvinių reikalų ir rinkodaros direktorės Akvilės Liaudanskienės, Paupio rajonas jau yra tapęs vienu didžiausių miesto traukos taškų, patrauklia susitikimų ir laisvalaikio leidimo vieta. Anot jos, tiek naujasis galerijos eksponatas, tiek ir anksčiau pristatyti menininkų darbai suteikia dar vieną progą pasivaikščioti Paupyje bei pajusti jo unikalią aurą.

„Paskutinysis darbas užbaigia keletą metų puoselėtą idėją Paupį paversti atvira, miestiečių lankoma viena didžiausių sostinės meno galerijų po atviru dangumi. Siekiame, kad mūsų kuriamos erdvės būtų nuolatos gyvos, todėl smagu, kad kruopščiai atrinkti šalies menininkų darbai tampa dar viena priežastimi aplankyti rajoną ir čia turiningai praleisti laisvalaikį, įsikvėpti naujų įspūdžių ir patirčių“, – sako „Darnu Group“ atstovė.

Gvildens gyvybės atsiradimo temas

„Naujausias mano darbas tęsia prieš metus Paupyje pastatytų šviečiančių „Riedulių“ liniją. Šiuo kūriniu noriu atskleisti fundamentalias gyvybės ir žmogaus atsiradimo temas. Ieškodami gyvybės akmenyje, mes kartu ieškome atsakymų, iš kur atsirado žmogus, kokia jo prigimtis, ir kas atsitiks po to, kai žmonija galų gale pati save sunaikins. Tikiu, kad kiekvienam praeiviui šis objektas atvers plačią erdvę interpretacijoms“, – pasakoja L.Kutavičius.

Menininko teigimu, akmuo buvo suformuotas iš epoksidinės dervos su specialiu pigmentu. Tokiu būdu buvo sukurtas dinamiškas ir žmogaus akiai neįprastas spalvų ir šviesų žaismas, kuomet akmuo reginčiojo akyse atrodo kaip judantis kokonas, atkeliavęs iš kosmoso. Anot menininko, akmuo organiškai įsilieja į aplinkos peizažą ir tampa natūralia jo dalimi, o geriau įsižiūrėjus galima pamatyti, kad jo viduje juda ir paslaptinga gyvybės forma, kviečianti stabtelti.

„Gyvybės akmenį“ lankytojai pamatys eidami nuo pagrindinės aikštės Vilnios link, prie Paupio-Užupio tiltelio. Su visais Paupio meno galerijos kūriniais galite susipažinti galerija/"="">galerija/"" target="_blank">čia.

Paupio meno galerija po atviru dangumi išsiskiria plačia žanrų įvairove. Be naujausio Lino Kutavičiaus kūrinio „Gyvybės akmuo“ ir prieš metus jo pristatytos šviesos instaliacijos „Rieduliai“, lankytojai čia gali išvysti Žilvino Landzbergo skulptūrą „Palmė“, Jurgio Tarabildos piešinį „Paupys“, Beatričės Mockevičiūtės skulptūrų seriją „Asukas“, Donato Jankausko-Duonio skulptūrą „Rytmetis“, Eimanto Ludavičiaus skulptūrą „Dobermanė“, Žygimanto Kudirkos kurtus pasivaikščiojimus alternatyvioje realybėje „Paupio gidai“ ir Akvilės Magicdustės darbą „Klaidžiotojų žemėlapis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.